Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата в Китай ще се понижат с 30% заради нови изисквания на правителството
Ценовите нива на жилищните имоти в Китай може да се с понижат с 30% след прилагането на новите изисквания на правителството за ограничаване на спекулативните сделки с имоти, "Business Week".

 

Продажбите на жилища са спаднали с близо 40%, както по отношение на брой продажби, така и по отношение на размера на продадената площи в петнадесетте основни града на Китай през последната седмица. Така се задълбочава започнатият в средата на април спад.

 

В началото на месеца Китай за трети път тази година увеличи изискванията за минимални задължителни резерви на банките. Освен това бяха въведени и нови, по-строги изисквания за лихвения процент по ипотечните кредити за второ жилище, както и размера на изискуемата вноска.

 

На 15.04.2010 година, Държавният съвет на Китай издаде нареждане за самоучастие от 50% при закупуването на жилище с кредит и разпореди при втора ипотека лихвеният процент да бъде с 10% по-висок. Ипотеките за трето жилище пък бяха забранени изцяло.

 

Това са част от мерките на правителството да спре спекулациите с недвижими имоти, които надуват ипотечен балон в страната. Стъпка в тази посока е и забраната за жителите на Пекин да си купуват втори имот в града, издадена този месец.

 

Всички тези мерки ще натиснат надолу цените на имотите и вероятно ще се стигне до срив в порядъка от 20-30%, смятат ипотечните компании.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии