Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на офис площите в Киев, Украйна бележат сериозен спадЗа малко повече от една година (от четвъртото тримесечие на 2008 г. до края на 2009 г.), средните ценови тарифи за наем на офис пространство в Киев са намалели с 60%. Това се посочва в доклад, публикуван от Jones Lang LaSalle.

 

Този сериозен спад се дължи главно на дисбаланса между търсенето и предлагането. През третото тримесечие на 2009 г. нивото на незаетите офис пространства достигна 21%, тоест в украинската столица всеки пети офис беше празен. Но експертите отбелязват, че през ноември миналата година, нивото на наемите като цяло се стабилизира, а някои собственици дори са прибегнали до увеличение на цените.
 

 

По данни на Knight Frank, в края на декември 2009 г., цените за офис помещения от клас А са в порядъка от 360 до 480 долара на квадратен метър. Наемите за офис помещенията от клас Б+, варират от 240 до 360 долара на квадратен метър, а цените на офис площите от клас В са от 120 до 240 долара на квадратен метър.
 

 

Експертите от Knight Frank (Найт Франк) прогнозират, че през 2010 г., ще бъдат въведени в експлоатация нови 173 хиляди квадратни метра офис площи, половината от които са построени през миналата 2009 г. Според тях, това няма да доведе до значителни промени в цената на наемите, през първото полугодие на 2010 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии