Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на имотите във Великобритания се понижиха за първи път от 10 месеца
Цените на имотите във Великобритания се понижиха за първи път през последните десет месеца, казва Nationwide Building Society. Сред основните причини, са студено време през зимата и увеличаването на гербовия налог.

 

"Може би пазарът да загуби темповете на растеж от началото на 2010 година, заради това, че потенциалните купувачи се уплашиха от леденото време", коментира главния икономист на Nationvide Building Society Мартин Гахбауер. Той отбелязва, че дори тези фактори да не се вземат под внимание, би било учудващо, ако цените продължават постоянно да растат, както се случи през цялата 2009 година.
 

 

През февруари средната цена на жилищата в мъгливия Албион достигна 246 хиляди долара, което е 1% по-малко от миналия месец.
 

 

Ако сравним текущата стойност на показателите през февруари 2009 година, можем да видим, че сега той се е увеличил с 9,2%. Но сегашните цифри отстъпват с 13%, спрямо пиковите стойности на пазара, които се наблюдаваха през октомври 2007 година.
 

 

Кейт Баркър от Bank of England заяви, че пазарът може да претърпи корекции в близко бъдеще, защото банките ще намалят обема на ипотечните кредити.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии