Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Царят захапа още 1414 декара


Царските мераци нямат край. Вместо да върне на държавата надвзетите 4521 дка гори, Симеон прояви нови претенции. Те са за 1414 декара земя от някогашното стопанство на двореца "Врана" заради придобивана давност.

Декарите са разликата между отчуждените земи на царското семейство през 1947 г. в района на селата Горни Лозен, Казичене и Горубляне и възстановените през 2001 г. В момента те са част от държавния поземлен фонд към земеделското министерство.
Според експерти данъчната оценка на земите е близо 14,6 млн. лв. Делото за тях тръгва през ноември в Софийския градски съд.

"Чух, но не съм проверил казуса. Очевидно той е подобен на този с горите", заяви заместник земеделският министър Георги Костов.

Делото стартира още през април, но бе отложено, след като царските адвокати поискаха от съда като страна в процеса да бъде конституирано и "Врана" ЕАД. Според тях държавната фирма също трябва да бъде ответник, тъй като в момента ползва част от земите.

Според запознати Симеон II и Мария-Луиза са се отказали от 328 дка, върху част от които сега са прокарани шосето за Казичене и Околовръстният път на София. "Съдебният иск е пренасочен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към земеделското министерство.
"Врана" ЕАД е 100 процента държавна фирма, а принципал е Министерството на земеделието и храните.", потвърди управителят на "Врана" ЕАД Стоян Орозов.

Източник: АСН

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии