Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Бюджетът на Варна се е увеличил три пъти за 10 години

Три пъти е увеличен бюджетът на община Варна през последните 10 години. Това обяви кметът Кирил Йорданов, който направи отчет за работата си за 10-те години, откакто е кмет на общината.

По думите му през 2000 г. общината е имала бюджет 74 милиона лева, а през тази година той е 228 милиона лева. Йорданов обаче посочи, че независимо от увеличението на средствата, те са в пъти по-малко от реалните потребности на града. Увеличение има и при капиталовите разходи, отчете кметът.
 

През 2000 г. за тази дейност са отделени 3.3 процента от бюджета, докато през тази година те са 23 на сто, или 51.8 милиона лева. Част от тези средства са по линия на кредитирането. От бюджета на община 6-7 процента отиват за погасяване на вноските по кредитите, посочи Йорданов.
 

Кметът отчете още, че от 120 000 лева през 2000 г. средствата за социални дейности в общината са нараснали до над два милиона лева към края на октомври тази година. За 10-те години общината е вложила над 26 милиона лева в изграждането на канализация и водопроводна мрежа. В момента в тази област се усвояват 26 милиона евро по програма ИСПА, допълни кметът.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии