Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

България и Русия потвърдиха ангажиментите си по енергийните проектиБългария и Русия потвърдиха своите ангажименти към реализацията на общите енергийни проекти. Това заяви в Москва министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след срещите си с неговия руски колега Сергей Шматко и руския вицепремиер Сергей Собянин, предаде БНР.
По повод на „Южен поток" господин Шматко ме информира за разговорите в Милано, за това, че вече има решение и започват геолого-проучвателни работи в турската част от Черно море, преди тръбата да влезе в България. Разбира се, че това решение по никакъв начин не засяга ролята на България в проекта. Говорихме и за АЕЦ „Белене". Информирах господин Шматко и господин Собянин за стъпките, които сме предприели. Разбра се, че би могло да има интерес и от италианските компании към участие в проекта.
По отношение на „Бургас - Александруполис" поискахме още веднъж проекта с разширяването на пристанището, а не с плаващи буйове. Трябва да получим тази информация и тогава още веднъж да направим преглед на това, къде стоим от всички гледни точки, включително и екологични, в разговор с общините и заинтересованите лица, отбеляза Трайчо Трайков.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии