Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

България е на 54 то място в света по наемни нива на офис площите
Наемателите на офис площи в София плащат 205 евро на кв/м. наем на година за офис площи. Тази цена нарежда България на 54 то място в света в подреждането на най-скъпите офис пазари през 2009 година.

През миналата 2009 година страната ни е отстъпила с пет позиции спрямо предходната 2008 година в класацията на Cushman&Wakefield.
 

Годишната цена на квадратен метър включва не само чистия наем, но и сервизната такса за управление и поддръжка на имота. Средният наем за първокласни офис площи в София е 13,5 евро/кв.м. на месец, без начислено ДДС.


Причината е в намаленото търсене и завършването на много нови проекти. Наемните нива през отминалата година са паднали с повече от 20%. Това, което се очаква е, че възходяща тенденция е вероятна след средата на 2010 година.
 

Спад в класацията бележат и останалите страни в региона. Сърбия от 47 ма позиция падна на 53 та, с две позиции пада и Хърватска от 48 ма на 50 та. Единствено Гърция бележи възход, като от 20 та позиция през 2008 година се изкачи на 18 то място през миналата година.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии