Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Брокери по Гражданска отговорност масово укриват данъци. НАП ги погва


Масови данъчни проверки започват на застрахователните брокери по време на кампанията за сключване на застраховките „Гражданска отговорност”, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

В агенцията били постъпили множество сигнали за това, че застрахователните брокери сключват договори с агенти, които получават комисиона от всяка сключена застраховка.
Проблемът е в това, че застрахователните агенти масово не декларират доходите си, а част от застрахователните брокери отчитат фиктивни разходи. В НАП са засечени много опити за обосноваване на фиктивни разходи от типа на маркетингови проучвания, интернет реклама и консултантски услуги. По този начин брокерите намаляват печалбата си, респективно дължимите данъци.
Застрахователните агенти, от своя страна, не обявяват пред НАП доходите си от комисиони, не плащат нито данъци, нито осигурителни вноски.
„Има много голяма група от хора, които работят като застрахователни агенти в България. Почти всички са в черната икономика-нито се осигуряват, нито плащат данъци. Това става със знанието на застрахователните брокери. НАП ще провери тези схеми за укриване на данъци в застраховането и ще санкционираме нарушителите”, казват от приходната агенция.
НАП дава възможност на онези агенти, които не са обявили доходите си в последните години, да го направят до края на 2009 г. Те щели да бъдат глобени „с минимална сума” и ще платят лихвите върху невнесените данъци.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии