Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Британски монахини продават килиите си за 2,5 милиона паунда
Монахини от бенедиктинския орден (най-старият римски католически монашески орден, основан от св. Бенедикт Нурсийски през VI век), предложиха за продажба замък от ХVIII век в графство Лестършир в Англия. В този замък монахините са живяли повече от 30 години, а исканата от тях цена е з 2,5 млн. паунда, съобщава "Телеграф" ("Telegraph").

 

В статията се казва, че монахините са купили сградата през 1979 година за 110 хиляди паунда. Замъкът е с площ от 1,89 хиляди квадратни метра и има 22 спални. Външните пространства около замъка са с площ 8,8 хектара. Там са разположени два параклиса и собствена зеленчукова градина.

 

"Сестрите ще се преместят в новострояща се модерна сграда на три мили от замъка. Те планират да поискат от новия собственик, да им позволи да живеят в замъка, заплащайки минимален наем, до окончателното завършване на техния нов дом", се посочво в статията на "Телеграф".

 

Във вестника се уточнява, че допълнителните пристройки към замъка Rempstone Hall, на стойност около 500 хиляди паунда не са обявени за продажба и ще си останат собственост на монахините.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии