Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Близо 80% от търговските площи в "Гранд Мол Варна" вече са отдадени под наемКъм настоящият момент инвестиционната компания "Orchid Developments Group Limited" е сключила предварителни договори за отдаване под наем за 33 хил. кв. м от площите "Grand Mall Varna", а за други 7 хил. кв. м в момента се водят преговори с потенциални наематели. Това представлява около 80% от общата отдаваема площ в търговския комплекс, съобщават от компанията.

 

От Orchid разполагат с пълно финансиране за проекта чрез банков кредит, като молът се очаква да бъде открит през май 2010 година.

 

От компанията коментират, че рецесията и липсата на кредитиране са засегнали значително плановете за експанзия на наемателите, като се очаква, че и в близко бъдеще неблагоприятните пазарни условия ще продължат да оказват негативен ефект върху настоящите и потенциалните наематели.

 

Ключови наематели на центъра са "Carrefour", "Zara", "Pull & Bear" и др.Според експертна оценка, справедливата стойност на търговския център е 136 млн. евро. Строителството на "Grand Mall Varna" започна в края на 2007 година.

 

От Orchid съобщават, че смятат да ограничат проектите си в развитие и да се концентрират върху трите проекта, които според тях имат най-голям потенциал: Grand Mall Varna, мултифункционалния проект Orchid Gardens Varna и жилищния комплекс Orchid Hills Varna.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии