Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Близо 500 фирми участват на строителното изложение “Стройко” в НДК

Около 500 фирми участват на строителното изложение "Стройко", което се провежда в НДК в София, съобщи арх. Здравко Гочев, организатор на проявата. То ще продължи от 14 до 20 октомври. За сравнение-в пролетното изложение "Стройко" участваха над 620 компании. В най-добрите  времена преди три години броят на участниците е достигал и над 700, посочи арх. Гочев. По думите му изложението "Стройко" е второто по мащаби в страната след Пловдивския панаир.
 

Участници в изложението са основно български търговци на строителни материали. Има и чужди компании от региона Сърбия и Гърция, както и от Западна Европа-Гемания, Франция. При влизането ни в ЕС през 2007 г. имаше голяма експанзия на полски компании, но сега тяхното участие е сравнително малко, посочи арх. Гочев. Според него заради кризата търговците наемат по-малки изложбени площи-средно от 5 до 15 кв.м. По-големи наематели са мебелните компании с щандове от 30 до 40 кв.м. Има и изобретателни търговци, които успяват и на един квадрат да покажат продукцията си, като например вита стълба, представена на една от колоните във фойето. Наемните цени сме ги оставили същите, каза арх. Гочев, без да конкретизира. На пролетното изложение търговците плащаха наем за един квадратен метър площ за седмица от 100 евро, а за оборудван щанд доплащаха още 20 евро. Цените на квадратния метър на открито са по 70 евро.
 

Преносима къща в напълно завършен вид е едно от интересните предложения на "Стройко". Тя може да се види пред билетния център на НДК. Радиоводомери е друго интересно предложение, което се показва за първи път на "Стройко".
 

За първи път на българския пазар се представят и автоматични паркинг системи на "Сименс" от българската компания "Ивко индустри". Те са тип кула или виенско колело. Могат да се монтират пет нива под земята или отгоре, обясни Иван Колев от компанията.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

WWW.STROIKO.ORG - Фирмите от Стройко: 2012-06-16 14:27:32 |

STROIKO.ORG - Организирано предствяне на фирми, Пространство без ограничения WWW.Stroiko.ORG е съставен към момента от 460 фирми, които скоро може да станат 1600. Включва истински фирми, занимаващи се с производство, строителство и обзавеждане.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии