Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Бизнесът на "Алея първа" във Варна - участници и перспективи

След като всички медии се развълнуваха по темата на дена -  "Алея първа", екипът на ИМОТ ДНЕС ВАРНА се разходи по плажа и ви предлагаме един по-различен поглед над проекта "Алея първа".

Приятни мигове с "Алея първа" :)

 


Започваме с пункта за първа медицинска помощ -те се грижат за давещите се и затова са огадили своето царство с червено - бяла лента и не пускат никой да препари до тяхната територия.

 

Всички тези чадъри се дават за по 5 лв. Идва едно снажно момче - взема петолевката и заминава. Касов апарат не забелязахме. В папка отбелязва заетите чадъри.

 

Въпреки таксата от 5 лв., никой не си направи труда да прибете този чадър в продължение на четири часа (после си тръгнахме). Само липсата на силен вятър попречи чадъра да се забие в някой клиент на "Алея първа"

 

Злополучният чадър, не беше забелязан от групата за спешни случаи: двете лекарки и спасителя, комуто е простено - все пак човека гледа за опасности в морето - не и на сушата. Кой да предположи, че чадъра носи в себе си опасност!?

 

Аха - бизнеса на "Алея първа" започва: "Царевица лефче" - крещи циганина и прибира парите на каталясалите летовници. Касов апарат отново не забелязахме. Попитахме спасителя с червената тениска: "Kой позволява на тези субекти да крещят и да притесняват околните"? Oтговора: "Имат договор". Ха така - договорни отношения значи. И се чудим после защо туристите бягали от България. Кой ще дойде на плаж и докато лежиш - цигани да крещят: Царевица, топки, възглавниччки, банички, закуски :)

 

Ето и поредния бизнесмен от "Алея първа" - оставаме с впечатлени, че освен чадърите - бизнеса с царевичак е другото, доходно перо - може би и на новата "Алея първа". Представям си как лежа на новия, укрепен бряг и идва циганина с царевицата - красота! Ей това се вика бизнес нюх и удобства. Вместо да ходиш на 50 км. в златна Добруджа за царевица - носи ти се на място. Това занимание има и други предимства - ако случайно си заспал - пред риска да изгориш - изведнъж циганина изкрещява: "Царевица лефче - топличка" и се събуждаш с благодарност. Излезе участник от новите конферентни зали - мерне циганина с царевицата, хапне една и изведнъж се покачва българския дух с признанието: "ГУД царевица булгар". Може и квотата за царевица да вдигнат.

 

 Опа - една царевица е изтъргувана - парите са дадени от клиента, камерата очаква да заснеме и даването на касов бон и каква изненада - касов апарат на сцената не се появява. Какъв финансов финт, а финансовия министър дебне митниците. Какви сделки само :)

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 » »»

Димитров: 2012-06-16 14:27:32 |

Мисля, че по-големият проблем за Варна в момента е крайбрежната алея пред Централния и някогашният Рибарски плаж.Тя е срам и позор за Варна-по цялото й протежение се носи миризма на урина, а какво ли е зад стените на бившите съблекални. Нищо чудно някой някъде в Европа да представи Централният плаж на Варна като една голяма тоалетна. Нима общинарите не знаят за проблема.Защо не ги сринат всички тия стени и да изчистят плажа от всички постройка и тази алея да стане както алеята от първа до трета буна.

Румяна: 2012-06-16 14:27:32 |

А на мен пък циганите с царевицата ми харесват. Има какво да си хапне човек като огладнее и ти я носят до хавлийката и е вкусна и топла, топла, най-високо качество и дори е евтина/иначе е по един и петдесет/. И какво като са цигани, това е расизъм!И за какъв касов бон говорите на морето и кой го интересува от плажуващите касовия бон въобще? Държавата спокойно може да се лиши от някоя и друга стотинка данък в случая/по-точно, може да помисли за патентен данък, без касов апарат/.Все пак хората едвам разнасят тежките кофи. Чадърите са много хубави и целия плаж, около тях включително, е почистен. Все още не знам какво да мисля за Алея първа, но пък плажа във Варна в момента определено е много по-добре от минали години.

Надежда: 2012-06-16 14:27:32 |

Освен касови апарати, мисля, че е важно да имат МЕДИЦИНСКИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ ОТ САНИТАРНИТЕ ОРГАНИ за такъв вид търговия. Никой не знае как и при какви условия се приготвят храните, които тези хора предлагат, и колко е срока им на съхранение при това слънце.

Виктория: 2012-06-16 14:27:32 |

Здравейте, уважаеми варненци, възмутени, възхитени и всякакви други такива! За референдум- направете си труда, прочетете и после говорете откога е този проект! за чистотата не само на плажа, но и във Варна са отговорни не само общинари, но и граждани-изхвърляте си фасовете и вафлите на улицата и после ревете, че било мръсно, това е двоен стандарт! за покупката на земята-който беше против само да му кажа че сделката е минала вече и да е против и да е за все тая! за плажовете, търговците и чадърите - аз искам да има чадъри и си плащам за тях(само дето аз на този плаж не ходя, мръсно е от активни граждани ( и селяни), възмутени, че е мръсно и хвърлящи фасове, бутилки, памперси и всякакви други на плажа! аз от цигани царевица не купувам, а вие защо купувате???ако няма кой да купува, няма да ги има! Касови апарати за чадъри няма никъде-разходете се навсякъде! Все едно е! А че бирата на Златни-малка наливна е 4 лв!!! Просто е смешно всичко, от което се възмущавате, мили активни граждани-ако имате позиция нека тя е подкрепена с факти, аргументи и гражданска позиция!!!

Подписка: 2012-06-16 14:27:32 |

Сигурно не ви казвам нещо ново, но работя в частна фирма във Варна и ни пуснаха доброволно да се подпишем в подписка в защита на Алея първа. Разбира се не се подписах, защото нищо не е ясно. И ако такива цигани ще обикалят и на новата Алея първа - 100 % ще съм против. Те сега като са ги пуснали - как ще гарантират и за бъдещия проект. В крайна сметка - печалбарщината ще надделее и ето каво казват по-долу - хотели с 10 етажа. И как ще виждам еморето - през крив макарон или като си наемем стая в хотела!? Това ли е идеята за Алея първа - богопомазаните само да виждат морето за да не се изтърка гледката за бедните Майкъли.

от Варна: 2012-06-16 14:27:32 |

Според статия в последния брой на вестник "Капитал", "Алея първа" е много по мащабен проект, който включва и построяжане на хотели единият от които 10 етажа!!!!! Вместо ТИМ да правят подписки нека искарат проекта на светло, за да видят всички хора за какво става въпрос и да преценят, ако трябва да се направи референдум. В крайна сметка това касае всички варненци а и не само тях. Според съшата статия щели да укрепят свлачищата и да вложат пари в инфраструктура - канализация, електричество и др. За близо 100 години "Морска градина" не е паднала в морето,а съвсем наскоро се направи асфалтова алея със нашите пари. Така че нека нещата бъдат по-прозрачни иначе в хората остава недоверие. Вероятно има и други хора с пари, така че нека се направи явен конкурс, общината да представи цялостен проект как би трябвало да изглежда, варненци да го одобрят и чак тогавa да се прави каквото и да било.

Възмутена: 2012-06-16 14:27:32 |

Точно така - Варна се превърна в някакъв шизофреничен град. Казват ти, че е най-добрия град за живеене, а дупките по пътищата като на кмета кариесите. А тая статия ли как да я нарека е просто страхотна. Много ирония, много остроумие - смяла съм се до сълзи. Така са пресъздали всичко редакторите, че чак ми става страшно в един момент от тая долна печалбарщина. Абе толкова пари се въртят и от ТИМ и от други фирми - абе стиснете си ръцете, изчистете го тоя град, натъкмете го - пък да се прославим по целия свят и като кажат Варна - да се гордеем с улици, плажна ивица, зеленина. Голяма шизофрения - като Станишев - чуди се през сълзи защо хората не "видели". Ами какво да видят - те виждат - и кражбите и какво ли още не, вдигнах кръвното и спирам. Благодаря на редакторите на имот днес за страхотния поглед, аман от напомпани фрази и анализи - това е истината - 5 снимки и ти става ясно всичко. Успех!!! Ще ви четем всеки ден

Още един варненец: 2012-06-16 14:27:32 |

ВИжте какво ще ви кажа - хайде по-спокойно. Ясно е, че проекта е на ТИМ, ясно е, че плащат на Общината и на кой ли още не. Тази алея ще си я направят и това е. Никой не хвърля толкова пари за да му правят после референдуми и подписки. Неправителствените извадиха подписка и Варна Холдинг извадиха подписка. Едните имат ентусиазъм - другите пари. И в двата случая това са средства за натиск върху общественото мнение, а то липсва. Всеки си чака кюфтето в "Нашият град", а тия дето са "Едни от нас", ни обясняват как бог да ни пази и т.н. Ами то освен бог - май друг не остана да пази обществения интерес. Добре - да я направят тая алея първа, ама като цопнат едни хотели да не виждаме морето. Както тръгнат пак тия цигани да досаждат на почиващите. Какъв най-добър град за живеене ще сме тогава? Това някаква шизофрения ли е? Кой прави ремонт точно като ще му идват гости? Идват ви гости и вие за да ги изгоните - започвате да разбивате настилките и да се оплаквате, че само по това време на годината има теракот!? Айде да не продължавам, че набрах и ще ги наредя всички мушенгии от архитекти, педали и всякаква сволач в Общината, около нея и захапали цицата и.

до варненец: 2012-06-16 14:27:32 |

ТИМ е Общината и Общината е ТИМ. А колкото до чадърите - това си е реклама. Нима не виждате какво става в Морската гредина и в центъра на града- има подписки "за"и "против" Алея първа, но и двете са под лозунга"ДА спасим Морската градина плажа". С това се цели да се объркат гражданите на Варна, като първата подписка излезе от неправителствените организации и граждански сдружение ПРОТИВ Алея първа, а "Холдинг- Варна" само умишлено я копира. Не ме разбирайте погрешно - аз съм за една красива и модерна Варна, но Не съм за монополизъм, явно присъстващ тук.Категорично съм против покупката на земята, която принадлежи на държавата, респективно на всички варненци, но съм За облагородяването на крайморската ивица, но не в такива мащаби.Далече съм от мисълата, че ако нямаше покупка на земята, Морската градина щеше да предизвика някакъв интерес у ТИМ. Айде стига- Варна си е на варненци

Варненец: 2012-06-16 14:27:32 |

Емилия, а защо на чадърите има знак "Алея първа"? Да не би да искате да кажете, че "Алея първа" и Община Варна са едно и също нещо!?

   1  2 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии