Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Беларуското чудо! Пректът за нов стадион на ФК БАТЕ Борисов

 

Този стадион-чудо с органична форма на външния корпус ще бъде построен не в Китай, не в Япония, дори няма да е и в Австралия. Необикновеният проект е одобрен за строителство и ще бъде изграден в Минска област, и по-точно в град  Борисов. За проектант на стадиона, е била поканена словенската архитектурна компания OFIS arhitekti.

 

 

Строителството на стадиона ще завърши през първата половина на 2012 г., и ще е с капацитет 13 087 места. Основният корпус на съоръжението, който е в съответствие с изискванията на УЕФА и трябва да получи 4 звезди ще бъде завършен първи, а комерсиалната инфраструктура, която не влияе върху провеждането на мачовете, ще бъде завършена и въведена в експлоатация малко по-късно.

 

 

Концептуално стадиона трябва да бъде доминиращ, но не и визуално да травмира природния ландшафт. Целият спортен комплекс е заобиколен от зелени площи. Уникалният вид, не е единственото достойнство на новия стадион. Неговите закръглени форми, осигуряват добра акустика и необходимата атмосфера, която  позволява на играчите и техните фенове да се концентрира върху играта. Според ръководството на БАТЕ, игралното поле ще бъде оборудвано със система за отопление.

 

 

Независимо от средния си размер, благодарение на креативния дизайн и интелигентните съвременни системи за осветление, стадионът на ФК БАТЕ Борисов ще служи като мощен ориентир за прелитащите самолети. Освен прекрасната спортна арена,  инфраструктурата на новия стадион включва офиси, както и помещения за развлечения, услуги и търговия.

 

 

Авторите на проекта не са избрани случайно. Ръководителите на беларуския клуб, наистина харесали новия дизайн на словенския стадион, който архитектите на компанията OFIS arhitekti създадоха в град Марибор. Ето защо словенското студио е избрано измежду голям брой кандидати, чиито проекти се конкурираха.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии