Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

BalREAct – Първата антикризисна конференция в сектора на недвижимите имоти

BalREAct – Първата антикризисна конференция в сектора на недвижимите имоти в България събира представители на бизнеса, държавната и местна власти

През 2009 г. BalPEx поставя акцент върху  модерната жилищна политика и се насочва към крайните клиенти„BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза” е първата антикризисна конференция в страната, която се организира от Balkan Property Exhibition – BalPEx, ще се проведе на 20 февруари 2009 г. в „Кемпински Хотел Зографски”, София.

Форумът е отговор на динамичните промени в икономическата обстановка в България, и в частност в ключовия за развитието на страната сектор на недвижимите имоти. В тази връзка BalPEx започва серия от дискусии, чиято цел е да се създаде широка платформа за антикризисни действия в недвижими имоти, както и ефективен диалог между професионалистите в бранша, финансистите, представителите на държавната и местните власти и медиите. 

Антикризисната конференция „BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза” ще заложи на дискусионни сесии, в които участие ще вземат водещи представители на инвестиционни и консултантски компании, агенции за недвижими имоти, строителни компании, финансови институции и банки, представителите на местната и централна власт.

През 2009 г. BalPEx ще се фокусира и върху темите за жилищните площи, възможности за размразяване на жилищното кредитиране и създаване на модерна жилищна политика на България. За първи път по време на изложението BalPEx – Пролет 2009, което  ще се проведе от 24 до 26 април в Интер Експо Център, София, ще се проведе B2C форум. В неговите рамки експерти ще консултират крайни клиенти и ще отговарят на въпросите им относно покупка или продажба на жилище, възможности за кредитиране, преоформяне на кредити, нови инструменти за финансиране на покупката на жилище. 

Целта на организаторите е да бъдат привлечени крайните клиенти, да се осъществи обратна връзка, за да се реализират ефективни политики в индустрията на недвижими имоти.

Програма на антикризисната конференция BalREAct:

BalREAct – Action in crisis
 
ОТКРИВАЩА ПРЕЗЕНТАЦИЯ – БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ

TEMA 1 – Дефекти на средата / закони, данъци, инвестиции, недвижими имоти, административно обслужване/
    Състояние на законодателната рамка, регламентираща сектора на недвижими имоти. ЗУТ, Закон за енергийна ефективност, Закон за етажна собственост, Закон за насърчаване на инвестициите – как работят всички те?
    Българският модел или защо предприемачите изграждат и подаряват инфраструктура?
    Работа на бизнеса с администрацията. Ще се поставят ли най-накрая ютилити монополите в услуга на бизнеса?

ТЕМА 2 – Насърчаване на инвестициите. Роля на местната власт. Публично-частни партньорства и административно обслужване.
    Завръщане към базисните ценности  - отговорности на държавата, местната власт и бизнеса.
    Кои условия на средата правят пазара устойчив. Дойде ли време на модата на фабриките?
    Новите индустриални зони - проекти на държавата, общините и частния сектор.
    Конкурси по ЗОП.
    Публично-частни партньорства – разпределение на ролите.

ТЕМА 3 – Жилищна политика /данъци, стимули, жилищни влогове, кредитна политика/
    Защо приетата национална жилищна стратегия остана само на книга?
    Нови инструменти за осигуряване на финансов достъп до жилище.
    Модели за жилищно кредитиране и жилищно спестяване. Какво можем да научим от опита на Испания? ПЧП в жилищното строителство.
    Наемите и тяхната нова роля в пазара на имоти.

ТЕМА 4 – Пазар на имоти: цени и качество.
    Какво плаща инвеститорът: земя, администриране, проектиране, инфраструктура строителство, реализация и управление. Какво може да бъде оптимизирано? Съотношение цена/ качество.
    Какво купува клиентът – стандарти за качество.
    Енергийно потребление и енергийна ефективност на сградите.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии