Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Австралийците обитават най-големите жилища в светаСпоред австралийската компания, брокер на недвижими имоти "CommSec", през последните десет години, средната площ на жилищните недвижими имоти в Австралия се е увеличила с 10% и достигна рекордните 214 квадратни метра, тоест три пъти повече от средния размер на жилищата във Великобритания, съобщава News.com.au.

 

Увеличение е регистрирано не само по отношение на жилищната площ, но и по отношение на числеността на австралийските семейства. За първи път от 100 години насам, средният брой на домочадието във всяко семейство се увеличава от 2,51 до 2,56 души.

 

 

"Увеличаването на размера на средното семейство, може да означава, че ние трябва да изграждаме по-малко нови къщи", казва сътрудникът в компанията "CommSec" Крейг Джеймс. "Децата вече остават да живеят с родителите си, в същото време все повече хора предпочитат да наемат квартири заедно с някого.  Ако  броя на хората в  домакинствата продължи да расте, търсенето на нови сгради, значително ще намалява", допълва той.
 

 

В Европа най-големи са  къщите на  жителите на Дания-средно от 137 квадратни метра, на второ място по този показател е Гърция-126 квадратни метра, трети са жителите на Холандия, със средна големина на жилищата от 115,5 квадратни метра. Британците са с най-малката жилищна площ сред всички жители на Западна Европа-средно от 76 квадратни метра.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии