Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Архитект от Коста Рика подари на майка си уникално жилище в джунглата. СнимкиАрхитект Бенджамин Гарсия Сакс от Коста Рика подари на майка си уникално жилище в джунглата.

 

Историята е следната. Преди няколко години, майката на архитекта решава да се установи да живее в джунглата. За да изпълни нейното желание, синът отива там и построява уникално жилище от останки от дървета и найлонови торбички, а за оформлението на интериорния дизайн използва бамбук, съобщава електронното издание Inhabitat.

 

В жилището в джунглата, построено за майка му, архитект Сакс се е постарал така да постави леглото, че през нощта майка му да вижда луната. Това, както и други негови старания доказват, че той е любящ син, който се е опитал да създаде всички удобства на майка си, макар и по нестандартен начин-от бамбук и дърво.

 

В публикацията се посочва, че къщата се състои от спалня и кухня, разделени от отворен двор с хамаци. Покривите над стаите са от нарязан бамбук, но основната защита на жилището  е изработена от стомана.

 

"Дизайна на конструкцията е отворен за въздушния поток. Надвисналите прикрития от калай служат както за естествена вентилация, така и за изобилие от сянка", се посочва в публикацията.

 

Именно за да има още повече сянка върху бамбука са застлани тъкани завеси. Основата на постройката е излята от бетон.

 

Изграждането на малката къща в джунглата е струвала на архитекта 40 хиляди долара, се посочва в изданието.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии