Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Апартамент в първата „умна” сграда в Белград струва 2,3 милиона евро

В една сграда в центъра на града, един апартамент от 260 квадратни метра струва 2,3 млн. евро или 9000 евро на квадрат

 

Това не е измислица, а неоспорим факт. Сградата се намира на улица "Добрачина" 8, в сръбската столица Белград.

 

Оня, който би дал 2,3 милиона евро за апартамент в първата „умна” жилищна  сграда в Белград, сигурно е далеч от ума, абе направо побъркан. Това е първото нещо което ще си помисли един средностатистически човек.
 

 

Какво може толкова скъпо да струва или това е само един трик насочен към  бизнесмените и естрадните звезди, които не знаят какво да правят с парите си?

 

Повече от една година след като започна изграждането на седеметажната сграда, наречена "Инфинити" ( "безкрайно") в строгия център на града, с подобни въпроси ежедневно се сблъсква и Драгослав Пришуняк, собственик на компанията "Лендинг", главен изпълнител на строителните работи.

 

Господин Драгослав Пришуняк има и готов отговор. "Това е изцяло нова концепция на живот,  това е бъдещия символ на Белград", казва той.

 

Но нека да отговорим на недоверчивите, като им кажем истината за "Инфинити".

 

Сградата е конструирана от  топ архитекти и дизайнери. В апартаментите ще се борави само с бутони. В хола осветителните тела са така скрити, че ако не ви кажат къде са, посмъртно не бихте ги открили.  Апартамента във всеки един момент, може да бъде във всеки един цвят от спектъра.  Има музика, домакински уреди, климатично устройство, а всички стени са затоплят и охлаждат. ...

 

Не само на думи, но и на действие, за строителството на тези апартаменти не се пести от нищо. И независимо от високите цени, резултатите идват. За един апартамент, вече е дадено капаро. Купувачът е неизвестен, макар че в града се говори, че става дума за известен строителен предприемач.

 

"Жилища ги продавам само лично. Този вид продажба съществува в  Ню Йорк и в Лондон, а идеята е всичко което е в апартамента да остане тайна за различните хора, това трябва да го знае само собственика. Между страните по сделката трябва да има доверие, да се подкрепят, но и пълна поверителност. Дори човекът който е пазач и портиер на тази сграда, не е само това, към него може да се обърнете за какво и било. Значи, купувате си апартамент, а живеете както в "Хаят ", казва Пришуняк.

 

Освен един обявен купувач няма нови, но мнозина се интересуват. Да видят "умната сграда" идват студенти и бизнесмени, всякакви хора ... "Има всякакви. Но естрадните певци ги нямам напредвид. Всъщност, бих искал в тази сграда да живеят онези, които честно са спечелили парите си ", категоричен е Драгослав Пришуняк.

 

Сградата отвън и сега изглежда необичайно,  а скоро пред нея  ще бъде поставена истинско стъкло. Приземието и първия етаж е предназначено за бизнес пространство. Сградата е с много стабилни основи вкопани в земята. Интересното е, че за да е обезпечена с независим водоизточник, е изкопан вътрешен кладенец, на 200 метра дълбочина.

 

Архитектурното решение е дело на професор Миодраг Миркович, а управлението на сградата е проектирано от Драган Лазич, професор в Машинният факултет в Белград.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии