Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Американска фирма показа първата екологична къща у нас

Квадратен метър от уникалната постройка струва около 900 евро. Снимка: БГНЕС
Квадратен метър от уникалната постройка струва около 900 евро. Снимка: БГНЕС
 
 
 
Старт на модерна концепция за нов тип строителство с особена грижа за околната среда, в основата на която стои използването на екологични кедрови къщи, бе даден вчера край защитената местност Дуранкулашко езеро с представяне на първата демонстрационна постройка у нас.
Къщата е изградена с материали и по технология на световния лидер в това производство - американската фирма "Lindal Cedar Homes", представител на която у нас е българската фирма "Кедрови домове" АД.

Къщата-образец е построена от кедър и камък за по-малко от три месеца. Представената постройка е с 300 квадратни метра разгърната площ и струва около 270 000 хиляди евро. Тя обаче няма да се продава, тъй като е изградена с рекламна цел за онагледяване предимствата на този тип строителство.

Къщата-образец е построена от кедър и камък за по-малко от три месеца. Снимка: БГНЕС
Къщата-образец е построена от кедър и камък за по-малко от три месеца. Снимка: БГНЕС
При него се използват само естествени материали, като основният е червен кедър, който расте единствено на тихоокеанското крайбрежие на САЩ и Канада.

Кедърът допринася за значително намаляване на консумацията на електрическа енергия и има един от най-високите класове за енергийна ефективност.

"Кедрови домове" АД планира изграждането на луксозно еко селище от 5 къщи в района на Дуранкулашкото езеро, което ще се простира на площ от 10 декара.

До момента Lindal Cedar Homes - USA е построила над 50 000 къщи в света. Компанията има представителства в САЩ, Канада, Русия, Франция, Ирландия, Шотландия,  Япония,  Корея, Литва, Гърция,  Грузия и Великобритания и България.

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Гаро Папазян: 2012-06-16 14:27:32 |

Супер е къщата с големи прозорци-разкош -липсва и една морска панорама и..започвам да пиша книгата на живота си в нея !!!!! Невероятна изработка и материали. Поздравлевия!

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии