Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Административни сгради 2010: Административна сграда на Инвест Банк, град София

 

 

инвеститор:
Феста Холдинг АД

 

архитект:
Буларх ЕООД, арх. Боян Захариев

 

изпълнител:
Италомодалуче - България

 

конструктор:
Христов Инженеринг ЕООД, инж. Дамян Христов

 

адрес:
София, бул. България №85
            

 

Сградата е проектирана и изпълнена като офис сграда за Централно управление на ТБ “ИНВЕСТБАНК” АД.

 

Решена е със сутерен за техническите помещения, партерно ниво с фоайе и банков салон за обслужване на корпоративни и VIP клиенти и седем етажа с административни, обслужващи и складови помещения.

 

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна. Фасадата е решена в стъкло и алуминий – окачена фасада и обшивки с ЕТАЛБОНД . Обособени са служебен вход към вътрешната улица и централен вход за клиентите на ТБ “ИНВЕСТБАНК” АД от бул.”България” . Подходът към сградата и вертикалната планировка са решени с изискванията за достъп на хора с увреждания.

 

Благоустроени са прилежащите пространства – кътове за почивка с градински пейки, паркоместа и озеленяване с подходящи растителни видове - дървета,цветя и храсти. С външния си облик сградата допълва композицията от сгради на „ФЕСТА ХОЛДИНГ” АД, отличаващи се уникална визия и съчетание на материали и цветове.

 

Вертикалната комуникация между етажите е с панорамен асансьор на “SELE” Италия. Сградата е водоснабдена и електрозахранена. Осигурена e с дизел генератор и UPS за поддържане сървъра на банката и връзката му с клоновата мрежа в цялата страна.

 

Микроклиматът е осигурен от Климатична инсталация LG, а контролът на достъп е решен по нива и помещения. За сигурността има денонощна охрана, постоянно видео-наблюдение, пожаро- известяване и СОТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии