Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

„Варна Тауърс” отваря врати на есен

 

Стартира кампанията във връзка с официалното откриване на търговско-развлекателния и административен център „Варна Тауърс”. По този повод, ето и някои любопитни факти за проекта.

 

Инвеститор на проекта е "Варна Тауърс" ООД, собственост на "Денси-М" ЕООД, управлявано от Марин Згурев и "Сити център" ЕООД, управлявано от Антонио Бухтияров.

 

Инвестицията е за над 50 млн. евро.

 

Финансирането на проекта е следното: 25% осигурени от собствениците, 75% кредит от Банка Пиреос България.

 

Отдадени площи към момента: 75% от търговските площи, като към датата на откриване този процент ще нарасне на над 85%. От офис площите 70% са отдадени, близо 20% са в напреднали преговори и само под 10% са все още свободни за отдаване.

 

Функционално разпределение: общата структура на сградата е изградена от три подземни нива с паркинг места и търговски обекти, четири етажа надземна търговско-развлекателна част и обособени в двете кули офис пространства.

 

Площ: „Варна Тауърс” разполага с над 83 000 кв/м., обща застроена площ, от които 60 000 кв/м., търговски и обслужващи площи, и 23 000 кв/м., офис площи.

 

Най-големият наемател е Е.ОН България, администрацията на компанията ще се пренесе в цялата западна и в още четири етажа от източната кула на комплекса или на площ от около 17 000 кв/м. Само от този наемател „Варна Тауърс” ще получава годишно 1,6 милиона евро.

 

Други наематели:Меркатор”, „Денси”, „Чиполино”, „Макс Спорт”, „ЕГО”, „Ситироккафе” и други.

 

Уникалност:

 

- На върха на източната кула се намира първият в България панорамен въртящт се ресторант „Меркатор”.

 

- На върха на западната кула, е първата у нас лицензирана хеликоптерна площадка върху сграда.

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

GAUDI: 2014-04-16 18:06:49 |

по-грозна и ненормална,,архитектура,,на безумието не съм виждала.грандоманите и алчните безмозъчни същества нямат умора.откачено ,,строителство,,дано Портних спре тази,,практика,,от времето на идиота-йорданов и компания,които порутиха прекрасна Варна.и защо още на са в затвора за грабеж в особено голям размер от нашите пари-парите на нас ВАРНЕНЦИ.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии