Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

"Оркид" ще се фокусира върху три ключови проекта във Варна


Инвестиционният фонд "Оркид дивелъпмънтс груп" (Orchid Developments Group) ще се фокусира върху три ключови проекта във Варна, съобщи SeeNews. Това са Grand Mall, Orchid Gardens и Orchid Hills. В условията на несигурна икономическа ситуация "Оркид дивелъпмънтс груп" ограничава инвестициите си до три проекта, които смята, че имат най-добрите проспекти по отношение на пазарно търсене и финансов ресурс, се посочва в изявление на компанията.

Проектите ни вървят по план, като сме изключително доволни от интереса, проявен от страна на чуждестранни марки към Grand Mall във Варна, посочва в съобщението президентът на групата Дейвид Холанд. Grand Mall Варна се очаква да бъде приключен през април 2010 г. Близо 71% от търговската площ е вече договорена. Сред известните международни брандове, които ще присъстват в търговския център, са Calliope, Oviesse, Playlife, Terranova, Intersport, Guess, Humanic, Orange и Douglas.

Вторият проект - затвореният жилищен комплекс във Варна Orchid Hills, е завършен на първи етап. Вторият се очаква да приключи през август тази година, като първоначално се очакваше това да стане през май. Компанията разполага с финансиране за Orchid Gardens, който е комбинация от жилища, офиси и търговска площ, посочват от британския фонд.

Книжата на "Оркид" са листвани на алтернативния сегмент на фондовата борса в Лондон. За миналата година компанията отчете чиста печалба от 135 хил. евро срещу загуба от 3.4 млн. евро година по-рано. Добрите резултати на групата се дължат на продажбата на хотел в Златни пясъци за 9.6 млн. евро.
Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии