Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

"Форбс”: Дания е най-добрата страна в света за правене на бизнес


Освен Дания в първата петица според списание "Форбс", влизат още Хонг Конг, Нова Зеландия, Канада и Сингапур.

 

Рейтингът, който включва 128 страни, се основава както на икономически показатели (ръст на БВП, търговският обем, размера на държавния бюджет) и на неикономически показатели като: състоянието на правната система, включително и личната свобода, размера на корупцията и бюрокрацията.

 

За разлика от Дания, която е за трета поредна година на първо място в тази класация, САЩ се изплъзнаха от второ на девето място. Спадът се дължи на увеличаването на данъчната тежест, както и на спада в търговията и нивото на пазарната свобода. Въпреки това, Съединените щати продължават да водят по отношение на темпа на развитие на технологиите.

 

Великобритания също не можа да запази предишната си позиции и се смъкна от шесто на девето място, това се дължи на факта, че страната бе значително засегната от световната финансова криза, пише "Гардиън". Но Ирландия, чиято икономика преживява в момента далеч не най-добрите си времена, отиде от четиринадесето на шесто място. Това се дължи на факта, че в условията на рецесия, много британски компании предпочитат да развиват дейността си на съседния остров, където  данъчния режим е станал по-благоприятен.

 

Интересното е, че на последно място в класацията на "Форбс", не е някоя от бедните страни в Африка, а богатата на петрол и като цяло икономически просперираща Венецуела.

 

По-рано "Форбс" определи Дания като най-щасливата страна в света. Въпреки, че щастие и бизнес сякаш не са пряко свързани, един от факторите при оценяването в класасията за най-щасливите страни, бе именно икономическото благосъстояние на населението.

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии