Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

"Алфа дивелопмънтс" – най-мощния играч на пазара на имоти

"Алфа дивелопмънтс" е холдинг - 100% собственост на "Алфа финанс холдинг", в която се трудят около 3500 души. В България и Югоизточна Европа групата управлява активи на стойност над 1 милиард евро.

 

Основен акционер в "Алфа финанс холдинг" е Иво Прокопиев, съиздател на вестниците "Капитал", "Дневник" и "Строителство Градът", списание "Индекс имоти" и други печатни и електронни издания.
* Прочетете повече за "Алфа дивелопмънтс" в края на статията.


Придобиването на 75 % от "Лендмарк" изведе на първа позиция "Алфа дивелопмънтс" и така компанията става най-големия играч на пазара на недвижими имоти в България с 22 имота в България и един в Турция. За отаване под наем - 92 300 кв. м. За строеж – 61 400 кв. м. Изпълнителен директор на "Алфа дивелопмънтс" ЕАД е Елица Панайотова.

"Лендмарк" е под шапката на "Бриджкорп" АД с управители Ричард Макдоналд и Таня Косева-Бошова. Те запазват дял от 25% в Лендмарк, така че да продължи по-нататъшното професионално управление и развитие на проекти в България и на Балканския полуостров.

Строителните проекти предвиждат изграждането основно във Варна и София на повече от 500 000 кв. м. офиси, търговски площи и жилища, търговски парк в Пловдив, земя за строеж в голф проект и сграда на университет в Истанбул.

Наематели: Пощенска Банка, Нова TV, Deutsche bank, DHL, IBM, Си Ем Ес Камерън Макена, Баумакс, Делойт, EVN, Уника, Александра Видео.

 

Имоти във Варна:


 

Комплекс „ПАНОРАМА СИТИ” с РЗП 240 000 кв. м. ще се строи на Галата.


Описание на проекта: Жилищният комплекс Панорама Сити има за цел да наложи нов стандарт на живот на семейства от средната и висшата класа, както и на млади професионалисти от Варна и региона. Цели се и привличането на интереса на българи и чужденци, които търсят да закупят „втори дом” за почивка или с инвестиционна цел.

Местоположение: Жилищен комплекс Панорама Сити е разположен на черноморския бряг. Разглежданата територия е разположена южно от град Варна - между кв. Аспарухово и Галата и е в близост до европейската магистрала Е-87.

Данни:
Терен: 181,000 кв.м.
Обща застроена площ: 200,000 кв.м.
Апартаменти, вили, къщи: 98,941 кв.м. (872 бр.)
Търговска част: 62,315 кв.м.
Обслужващи зони: 38,314 кв.м.
Паркинг места: 77,560 кв.м. (2,216 паркинг-места)

 

Бившата сграда на район Одесос, зад театъра:

 

Сградата се намира в идеалния център на Варна.

 

За радост на варненци - сградата разцъфна в целия си блясък и величие. Беше запазен духът на миналото, а настоящето е в сърцето на сградата - където бизнеса реализира своите планове.

 

Преди няколко години там се помещаваше администрацията на район Одесос.

 

Днес сградата е напълно обновена и пригодена за бизнеса.

 

Отдават се площи с място за паркиране, охрана и всички екстри.

 

Всички варненци познават култовата сграда срещу Община Варна.

Бивша болница, която беше пред срутване - сега е съвременен комплекс.

Сградата вплита миналото и настоящето и придава на Варна Европейски изглед.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Снимка на сградата на бившата военна болница във Варна.

 

Снимката е от сайта myvarna.blogspot.com

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗА „АЛФА ФИНАНС ХОЛДИНГ”"Алфа финанс холдинг" АД е водеща българска индустриална и финансова група с основни направления на дейност индустриални минерали, финансови услуги, недвижими имоти, чиста енергия. Холдингът инвестира успешно и в логистиката, строителството и телекомуникациите.

Групата е регионална, състои се от над 30 компании. Активна е в България и още 7 страни от региона (Албания, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Украйна, Турция).

Холдингът управлява активи на стойност над 1,5 милиарда евро, а дъщерните компании имат близо 3000 служители.

 „Алфа Финанс” АД е учредено през 1999 г. от Иво Прокопиев, Константин Ненов и Иван Ненков. През 2000 година Алфа Финанс става холдинг.

Компаниите в холдинга членуват в престижни бизнес организации в България, сред които Конфедерацията на работодателите и иднустриалците в България (КРИБ).

В областта на индустриалните минерали „Алфа финанс холдинг” е основен акционер в публичната компания „Каолин” АД.  Групата на “Каолин” включва 16 фирми, 39 рудника и 17 фабрики за преработка на индустриални минерали, разположени в България, Сърбия, Румъния, Украйна и Албания. “Каолин” АД има водеща позиция в сектора на индустриалните минерали както на територията на България, така и на Балканския полуостров.

 „Финансиа груп” предлага иновативно и комплексно финансово обслужване. Групата включва инвестиционната компания "Булброкърс" ЕАД,  дружеството за консултации „Булброкърс консултинг”, фонд-мениджъра "Алфа асет мениджмънт" АД, дружеството за управление и секюритизация на заеми и вземания "Алфа кредит" АДСИЦ, както и обслужващото го дружество "Алфа кредит мениджмънт" АД, "Капитал банк" АД Скопие, застрахователния брокер „Брокер инс” и македонския инвестиционен посредник „Евроброкер” Скопие.

"Алфа дивелопмънтс" консолидира интересите на холдинга в недвижимото имущество. „Алфа дивелопмънтс” изгражда и управлява мащабни инвестиционни проекти с недвижими имоти. Компанията обхваща пълния бизнес цикъл в областта на недвижимите имоти – от структуриране на инвестиции, през изграждане на имота, до неговото управление. Сред управляваните големи проекти са Бизнес Парк София, Панорама Сити, Алфа Парк.

"Софстрой" е утвърден бранд в строителството. Основните направления, в които работи, са високо строителство, промишлено строителство, пътно строителство, проджект мениджмънт и инженерна дейност, производство на бетон и асфалт.
 
"Дунавски индустриален парк" е индустриално-логистичен комплекс в индустриалната зона на Силистра, бъдещ клъстър за производства в областта на алтернативната енергия. ДИП е важен логистичен център за Североизточна България и региона поради връзката си с Дунав, Черно море, железопътната и пътна мрежа на България. Включва фериботен терминал, пристанище и индустриална зона.

„Спектър Нет” е водещ телеком оператор с 12-годишен опит на пазара. Компанията предлага разнообразни комуникационни решения за бизнес и домашни потребители. „Спектър Нет” изгражда първата в Източна Европа PON оптична мрежа (Passive Optical Network). Услугата, базирана на PON технология, е изключително надеждна и високоскоростна. Тя може да включва включва интернет, цифрова телевизия и телефон.

"Соларпро" е компания за производство на фотоволтаични слънчеви модули, дизайн, производство и поддръжка на слънчеви централи.

„Соларпро” понастоящем е единствената българска компания със завършен цикъл за производство на фотоволтаични панели.

 

Заводът на компанията в Силистра е с планиран капацитет от 18 мегавата годишно, организиран в три производствени линии на този етап.

 

Предвижда се около "Соларпро"  да се създаде регионален клъстър за технологии и производство на чиста енергия.DarikFinance.bg информира, че на 7 юни 2010 - Соларпро Холдинг АД дебютира на борсата

Възможност да заменят акциите си на Каолин АД в ценни книжа на Соларпро Холдинг АД ще бъде дадена на инвеститорите, става ясно от съобщение, публикувано в X3 News.

Мажоритарният собственик на Соларпро Холдинг АД, Солар Венчърс,  ще заменя 1 обикновена акция на Каолин АД срещу 26 обикновени акции на Соларпро Холдинг АД.

Холдинговото дружество се се появи в резултат на реорганизация на дейността на Каолин АД. Съгласно преструктурирането, Соларпро Холдинг АД поема бизнеса на Каолин АД в областта на възобновяемите енергийни източници.Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Брокер: 2012-06-16 14:27:32 |

Ами той Прокопиев явно е от хората на Бойко Борисов, но поне се е доказал. Тръгнал е мисля, че от Разград и е извървял целия път до успеха. Ей такива да са ни бизнесмените, но още няма да им дадат въздух настоящите хора на Първанов, на Станишев и т.н. Поставете Иво Прокопиев на едната везна и на другата: Борислав Гуцанов, Людмил Стойков, Марио Николов и картинката става повече от ясна. За в бъдеще ще е достатъчно да кажеш имената на някой хубавци и без коментар всички ще разбират коя бизнес-практика са практикували, защото рано или късно ще си получат заслуженото. Моля се да има повече като Иво Прокопиев

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии