Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

„Писателите срещу мутрата топлофикация”

ОБРЪЩЕНИЕ

 
КЪМ ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
 
В ЗАЩИТА НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ И ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПРАВА ПРИ ДОСТАВКА НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ
 
ПО ПОВОД КНИГАТА НА ПИСАТЕЛЯ ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ „БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ”
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПЕНЧЕВ,
 
Вече повече от 11 години българските абонати на топлофикациите са подложени на пладнешки грабеж и заблуждение, както и на рекет, измама, заплахи и изнудване, при което системно са ограбвани от монополиста „Топлофикация”.
През декември 1999 г. Върховният административен съд отмени като незаконосъобразна и технически необоснована въведената такса „мощност”, но правителството пренебрегна решението на съда и превърна незаконната такса „мощност” в законна такса „енергия отдадена от сградна инсталация” и я наложи със Закона за енергетиката, приет набързо през ноември 2001 г. от Народното събрание, с който се узакони:
превръщане на вещно право в непрекъснат ангажимент да се плащат измислени суми за отказана услуга според предишен закон!
В нарушение на чл. 19 от Конституцията на страната, закрепости потребителите доживотно, че и след смъртта си към монополиста „Топлофикация”;
Принуди гражданите на страната безвъзмездно да предоставят на монополиста помещения за съоръжения и за инсталации, в нарушение на чл. 17 от Конституцията, която обявява частната собственост за неприкосновена!;
Със заплахи и санкции се позволи през 2002 г. да се въведе система за дялово разпределение /топлинно счетоводство/, с което се осъществи незаконното облагодетелстване на посредници, които да обслужват разпределението, вместо топлофикационните дружества!
Задължи гражданите да закупят несертифицирани, морално остарели и рециклирани топлоразпределители /наричани погрешно ”топломери”/, които са незаконни уреди за отчитане на консумирана енергия /ЗАКОННИ СА САМО ТОПЛОМЕРИТЕ, НО ТЕ ЛИПСВАТ!/. Така на практика бивши шефове на топлофикациите и техните протежета прибраха от абонатите над 100 млн. лв. грешни пари!
Бяха сключени незаконни договори с фирмите за дялово разпределение, като потребителите бяха лишение от информация как се формират сметките им защото това било фирмена тайна!
В нарушение на европейските норми бяха монтирани топлоразпределители, които са непригодни за нашите инсталации и не дават вярна представа за реално консумираната топлинна енергия /ЗАКОННИЯТ УРЕД Е ТОПЛОМЕР НА ВХОДА НА ЖИЛИЩАТА НА АБОНАТИТЕ!/
Превърнаха системата за отчитане на топлинната енергия, уж използвана от абонатите, в пладнешки грабеж, която се узаконява от съда, защото издадените от топлофикациите фактури с невярно съдържание се приемат в съда като доказателство.
Нормално беше в тази ситуация шефовете на парното да облекат раираните костюми и да отидат в затвора за грандиозната измама на потребителите, защото действат според чл. 90 н от Закона за МВР , в който се казва:
ал.1,(т.9) Престъпна организация или група е тази, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги.
Вместо това те получават баснословни заплати /шефа на столичната топлофикация си докарва над 20 000 лв. законно на месец/ при положение, че фирмата има задължения от 200 млн. лв., и 500 млн. лв. незаконно надписани и справедливо неплатени от „абонати” на парното сметки. Сами се досещате, че такава фирма (освен Топлофикация - София) в България няма и тя може да си позволи лукса да плаща такива големи заплати само, ако в дейността й има нещо престъпно!
И децата разбраха, че икономисаната от абонатите на парното енергия, се заплаща от съседите им, които не ползват услугите на бандитите от топлофикациите!
Според нашето скромно мнение трябва да се промени на първо време следното:
1. Да се внесе предложение в НС за отмяна на противоконституционните текстове от Закона за енергетиката: чл. 144, ал. 2, чл. 147, ал.1 и 6, чл. 153, ал. 1, чл. 154, ал.1 и чл. 214, ал. 3 и 4.
2. Да се назначи анкетна комисия от НС за проверка на извършените нарушения от топлофикационните дружества и фирмите за дялово разпределение при въвеждане на системата за топлинно счетоводство.
3. Да се отмени чл. 35, ал.2 от Наредбата за цените на топлинна енергия, който задължава да се плаща незаконната, според европейските норма, такса „енергия отдадена от сградна инсталация” от потребителите, прекратили отношенията си с топлофикация!
4. Срокът за давност /тригодишен според Решение №168 на ВКС/ да се прилага служебно от съда, а да не е изискуем, защото тази правна норма заблуждава абонатите и се използва от топлофикациите.
5. При плащане на сметки за парно и за топла вода в бележката да се отрази срока за който иска абонатът да плати, а не първо да се прихващат стари задължения, които са в срока на погасителната давност!
6. Абонатът да има право САМ да се отказва от услугата, а не да иска съгласието на съседите си, което нарушава конституционното му право сам да избира. Още повче, ЧЕ реалните потребители на парното са заинтересовани НЕПОЛЗВАЩИТЕ парно техни съседи да плаща част от удоволствието да имат ТЕ парно и  да стоят на студено!
7. ИМА И МНОГО ДРУГИ НОДОМИСЛИЦИ В „УСЛУГАТА” ПАРНО, КОЯТО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ГЕНОЦИД ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПЕНЧЕВ!
 
КАТО ОБЩЕСТВЕН ЗАЩИТНИК НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ВАШАТА МИСИЯ И СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ  Е ТОЗИ АБСУРД В УСЛУГИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ДА БЪДЕ ПРЕКРЕТЕН, ЗАЩОТО КАСАЕ НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.    НАСТОЯВАМЕ СЪЩО ПРЕСТЪПИЛИТЕ ЗАКОНА ДА ОТИДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО – ЗАД РЕШЕТКИТЕ!
 
 
УС НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ
 
СОФИЯ, 21 АПРИЛ 2011 г.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ: 2012-06-16 14:27:32 |

ПОРЪЧАЙ КНИГАТА МИ "БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ" НА ТЕЛ. МИ 0877037287

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии