Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

"Магистрала Трейс" предложи най-ниска цена за АМ "Тракия"
Обединението "Магистрала Трейс" предложи оферта за 137 868 000 лв. с ДДС. Това стана ясно, при днешното отваряне на предложенията в конкурса в сградата на Агенция Пътна инфраструктура.

Предварително при обявяването на критериите за оценка, бе пояснено,че цената ще има решаващо значение за определянето на победителя. Тъй като офертата на "Магистрала Трейс" е с над 30% по ниска от средната цена на останалите, от тръжната комисия ще искат обосновка за цената. От нея ще зависи дали обединението ще бъде включено в класирането.


Останалите оферти на участниците в конкурса, които отговарят на условията, са:

- 247 608 078 лв. с ДДС – оферта на гръцката Терна;

- 292 177 350 лв. с ДДС – оферта на гръцката Актор;

- 373 641 762 лв. с ДДС – оферта на Алпине-Холдинг Пътища.

Отпадат офертите на:

- турската компания Доуш;

- австрийската Щрабаг;

- обединение Български автомагистрали (Главболгарстрой, Автомагистрали – Черно море, ИСА 2000 ЕООД и Пътстрой 92 АД; с подизпълнители Бауер България, Интегрирани пътни системи АД, Пътища Пловдив АД);

- Конструктор Тракия (регистрираното в Сърбия Конструктор Инженеринг и българската Пътни строежи Пловдив АД).

Офертите на тези кандидати са анулирани. Участниците, които не са допуснати, не отговарят на изискванията на възложителя, уточниха от тръжната комисия, но казаха, че законът не им дава право да коментират конкретните причини за отстраняването им.

В ролята си на наблюдател на процедурата по отварянето на офертите присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевенлиев. Той обясни, че днес няма да се решава победителя, асе отварят ценовите предложения. Министърът каза още, че има процедура която трябва да се спази и цяла Европа ще ни следи.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е бюджетирало 3 милиона евро за линеен километър при строежа на Лот 2. Офертата на обединение "Магистрала Трейс" е за цена от 2 милиона евро на линеен километър.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии