Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

"Форбс" предрича недостиг на пазара на жилища в САЩ през 2011 година
Колапсът на пазара на жилища и последвалото забавяне в строителството на фона на продължителната рецесия, ще доведе до недостиг на жилищния пазар в САЩ  през 2011 г., предрича списание "Форбс".

"Само за да задоволим търсенето, поради растежа на населението, имаме нужда от половин милион нови (семейни) къщи всяка година. Сега имаме общо само 650 хиляди" - заяви главният икономист на фонда First Trust Advisors, Браян Уисбури, в интервю пред главния редактор на списанието Стийв Форбс.

По негово мнение, търсенето на недвижими имоти ще се увеличи, заради наблюдаващата се   тенденция за намаляване на безработицата. Това ще увеличи броят на кандидатите за ипотечни кредити, тъй като сега, цените на имотите са много привлекателни за купувачите.
 

Според Националната асоциация на брокерите, средната стойност на еднофамилните жилища, през 2009 година се е понижила до 173,2 хиляди долара, като година по-рано, средната стойността на тези жилища е била 198,1 хиляди долара.

През декември 2009 година, броят на еднофамилните къщи в процес на изграждане е бил 557 хиляди, което е 4% по-малко от предходния месец. Докато броят на новите сгради, обявени за продажба, е 768 хиляди, което е с 11,2% по-малко от предходния месец и 25,3% по-малко в сравнение с декември 2008 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии