Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

„Далкия България” е инвестирала 3 млн. лева в „Топлофикация” Варна

Над 3 млн. лв. са инвестициите, направени от компанията "Далкия България" в техническата и търговско развитие на "Топлофикация"-Варна. Това съобщи Доминик Дуда, директор на компанията, собствник на дружеството. "Направено е не малко за подобряването на ефективността на производството, за сигурността на централата и присъединяването на нови обекти, каза Дуда. Подменени са 2,2 км от преносната мрежа, както и всички компенсатори, с цел намаляване на термичните загуби и пропуски по мрежата.

В момента "Далкия" води около 250 съдебни дела срещу свои длъжници, заяви председателят на  управителния съвет на топлофикационното дружество инж. Илия Николаев. Той уточни, че задълженията на тези потребители възлизат на близо 300 000 лв. Дпоред Доминик Дуда до сега компанията е дала достатъчно шансове на своите длъжници и оттук нататък действията й ще бъдат по-твърди.

Общата сума на задълженията е между 600 и 700 хил. лв., но въпреки това "Далкия" – Варна има най-добра събираемост от топлофикациите в България, съобщиха още от "Далкия". Илия Николаев допълни, че базовата цена на топлинната енергия е и най-ниска–1 MWh струва 83,27 лв. с ДДС. С различните отстъпки съгласно тарифите "Заедно", "Първо число" и "Групово плащане" пък клиентът може да достигне до крайна цена от 70,78 лв.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии