Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

80 хотела във Варна ще сменят собствениците сиВ момента се търсят нови собственици на 80 хотела във Варна и на 30 в област Добрич.
Половината се предлагат на цена над милион евро. Най-висока е офертата от 38 млн.евро за хотелски комплекс на “Златни пясъци”, на първа линия, с площ 50 000 кв.м. Най-евтиният хотел, който може да се купи, струва 220 000 евро.

Един от знаковите обекти на курорта “Златни пясъци”-хотел “Астория”, също е обявен за продажба на търг, показва регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Комплексът е собственост на "Капси турс" и се продава с начална цена 3 019 млн.лв. Той включва хотелското тяло на "Астория палас" с кафе-сладкарница, сладкарски цех, лоби-бар, дискотека и ресторант заедно с правото на строеж.

Продават се хотели и в центъра на Варна, като в “Гръцката махала” за 6-етажна сграда с площ 617 кв.м цената е 1,7 млн. евро. На “Галата” се предлагат 4 хотела на цени от 500 000 до 3 млн. евро до евро.

Най-скъпо в региона се продава хотелски комплекс в Каварна-за 11 млн. евро. Само в този малък крайморски град има оферти за 4 обекта. Още толкова са обявени и в “Албена”. В Кранево пък се предлагат 9 хотела, като най-високата цена е 1,4 млн. евро.

Общо 716 хотели в страната са обявени за продажба.

Офертите за Варна през октомври са на равнището отпреди два месеца. Сега обаче се предлагат повече хотели за продан на “Златни пясъци” в сравнение с август, коментират варненски брокери.

По техните думи продажбата на хотел е съвсем различна от всяка друга на недвижим имот. В случая наред с имота се продава и бизнесът. А голяма част от собствениците на хотели търсят купувачи заради слаб мениджмънт и затъване в дългове.

Над 85% от обектите са построени със спекулативна цел, без пазарна ориентация, твърдят от Института за анализи и оценки в туризма. Оферират се предимно хотели, които не са на първа и втора линия, такива, които не може да се напълнят с туристи.

Причината за продажбите са зле направените бизнес планове, които превръщат обекта в тежест за неговия собственик, допълват от Съюза на инвеститорите в туризма.

Въпреки тежкото състояние на туристическия сектор и голямото предлагане все още няма хотел, продаден на загуба, заяви Благой Рагин председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Всички сделки са извършени на цени, които са значително по-високи от размера на вложените инвестиции, категоричен е шефът на хотелиерския бранш. Това означава, че спадът от 22% в офертните цени на предлаганите хотели на “Златни пясъци” все още не е на най-ниското ниво за тази година.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии