Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

661 хил. лева струва временното изкърпване на дупките във Варна

След топежа на снега и последвалите валежи, по  улиците на Варна зейнаха многобройни дупки с различна широчина, форма и дълбочина. А шофьорите се превърнаха в истински факири, само и само да опазят возилата си. Всичко това наложи във Варна да се правят улични ремонти по средата на зимата.

За временното асфалтиране на дупките по варненските улици общината ще плати 661 хил. лв. Това заяви кметът на града Кирил Йорданов. Общата квадратура на участъците, които се нуждаят от ремонт е 10 140 кв. м., поясни той.

Парите за запълване на дупките ще бъдат разпределени между четири фирми. "Хидрострой" Варна, която се грижи за район "Одесос" ще получи 149 000 лева. " Инжстрой" Варна, на която са поверени "Приморски" и " Младост"-289 000 лева, а "Пътища и мостове" Варна, която работи в кварталите " Аспарухово" и " Владислав Варненчик" ще вземе останалите 114 000 лева. За "Автомгистрали Черно море" Шумен са предвидени 109 000 лева.

Днес се асфалтират допълнителни 1269 кв. м., посочи Йорданов. Той добави, че ремонтните дейности ще бъдат спешно извършени, докато времето позволява. Местата, където е бил полаган асфалт през есента, но са дали дефекти, ще бъдат преасфалтирани за сметка на фирмите изпълнителки, заяви Йорданов. Общата квадратура на зле изпълнените асфалтови дейности според него е само е 180 кв. м.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии