Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

40 семейства без нов дом след инвестиране в строителство

Кремена КРУМОВА

Най-фрапиращият случай на имотна измама във Велико Търново. Повече от 40 семейства от старата столица са станали жертва на измама с апартаменти ново строителство. Продавачите им дори отидоха на съд. Двамата - изпълнител и собственик, започнали да продават едни и същи жилища на хората.

Потърпевшите платили за жилища, съществуващи само на скица, а две години по-късно се оказало, че продавачът не е собственик на кооперацията. През 2005 г. измамените сключват договори с изпълнителя на строежа Красимир Кънчев. Някои броят цялата сума за апартаментите, други започват да изплащат вноски. Днес потърпевшите би трябвало вече да живеят в кооперация в града.

 

"На 1 март 2005 г. се сключи предварителен договор между фирмата и мен за покупко-продажба на недвижим имот и дадохме капаро от 500 евро. Апартаментът трябваше да се изплати на етапи. Срокът изтече на 1 април 2007 г., в който жилището трябваше да е готово. Няма върнато капаро, няма осъден строител, само разбити мечти”, споделя потърпевш.

Друг ужилен казва, че също е сключил предварителен договор за покупко-продажба на апартамент с Кънчев. Платил е цялата сума от 25 000 евро и апартаментът бил почти построен. Отишъл на пусковия срок 1 юни 2007 г., но видял друга фирма и друг изпълнител. "Нашият човек ми продал нещо, което не е негово, т. е. двама различни "собственици" са продавали апартаментите по два пъти", разгневено обяснява потърпевшият, на когото са върнати само 10 000 евро, след като се разбира за измамата.

Според Красимир Кънчев вина за случващото се носи и собственикът на терена - фирмата "Булмекс", и съименникът му Красимир Кандиларов. По думите му той започнал строежа на приятелски начала и е имало договорка за поделяне на част от жилищата. ”Истината е, че другата фирма си имаше точно определен брой имоти, които й се полагаха като обезщетение за парцела. Всички останали бяха на нашата площадка”, обяснява Кънчев.

От "Булмекс" отказават коментар с аргумента, че се води дело срещу Кънчев. Хората ще си получат парите, обеща по време на съдебния процес строителят.

 

http://www.bgsever.info/br-33_2008/stranici/str-3.htm

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии