Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

4000 евро наем за къщи във Варна и Бургас

 

Наемът за къща с площ над 100 квадрата в Бургас стига 4000 евро. Това сочи статистиката. Най-високата оферта е за луксозно обзаведен еднофамилен дом в центъра с площ от 450 квадрата, с гараж. Във втория по големина град на морето се предлагат за наемане само няколко обзаведени имота от сегмента, като най-малко пари на месец - по 600 лв., се искат за обзаведена къща от 150 кв. също в центъра.

Дузина са офертите за даване под наем на къщи в морската столица Варна, сочи статистиката. Най-ниското предложение от 250 евро е за едноетажна къща от 110 квадрата в центъра. 16 пъти по-висок наем от 4000 евро се иска за 3-етажен имот от 600 квадрата в "Гръцка махала".

Десетина къщи с площ над 100 квадрата се оферират за наеман в град - Пловдив. Най-евтино - за 175 евро, може да се арендова имот от 110 квадрата в кв. Коматево. Най-високият офериран наем от 2400 лв. е за необзаведена къща от 400 квадрата в центъра на града под тепетата. За последните 6 месеца, минималните наеми в Пловдив са паднали почти на половина, а максималните - почти 3 пъти.

От големите областни центрове най-високо предлагане в сегмента има в Русе, сочи статистиката. Сега там се предлагат за наемане десетина къщи, като офертите варират от 350 лв. до 850 евро. Най-ниската е за имот от 120 в кв. "Родина-4". Най-много пари за наем на къща в крайдунавския град - 850 евро, се искат за луксозна сграда от 240 квадрата в центъра, до операта. За крайдунавския град прави впечатление, че за времето от април досега има спад на максималните оферти.

В Плевен наематели се търсят за няколко къщи с площ над 100 квадрата. Най-евтино - за 600 евро, може да се арендова обзаведен двуетажен луксозен дом от 120 квадрата с гараж в широкия център на града. 5 пъти по-висок наем от 3000 евро се иска на месец за къща от 350 квадрата в идеалния център на града. Офертата е в сайта вече повече от половин година.

7 са офертите в Стара Загора, като те варират от 300 до 2500 евро, сочи статистиката. Най-ниската е за наемане на къща от 180 кв. м в центъра. Най-високата е за имот от 380 кв. м в същата част на града.

В останалите по-големи областни центрове в страната почти няма предлагане на къщи за наемане.
.
Офертите за луксозни сгради са малко
Предлагането на луксозни еднофамилни къщи за наемане в големите градове на страната е малко, казват брокери от агенциите за недвижими имоти в провинцията. Търсенето също е слабо, като това кара някои от собствениците на имоти да ги изтеглят от пазара.

Потенциалните наематели на големи къщи в провинцията обикновено са фирми, които ги използват за офиси. Много рядко подобни имоти се арендоват за живеене. Изключенията са, когато в тях се нанасят ръководители на големи фирми, заети с някой проект в района.

За клиентите, използващи къщата за кантора, е най-важно тя да е на комуникативно място и задължително да има места за паркиране. Наемателите, които използват имота за живеене, имат претенции той да се намира в тиха улица и непременно да е с гараж. Задължително условие е къщата да има СОТ и съвременна система за климатизация. За имотите с по-висок наем се гледа и състоянието на двора, както и на съседните къщи.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии