Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

23 млн. лв. плащат за земя до автомагистрала “Хемус”


23 млн. лева ще струва изкупуването на земята за строежа на 8,5 км пътна връзка на софийското околовръстно шосе с магистрала "Хемус" при гара Яна, съобщи пътната агенция. Така само за земята на километър шосе ще се дадат 2,7 млн. лева.
Ако има пари, отчуждаването може да приключи през първата половина на 2010 г. Строителство е оценено на 32 млн. евро.

24 млн. евро неустойка ще трябва да плати строителят на участъка от "Тракия" между Стара и Нова Загора, ако закъснее с изпълнението. Срокът е 25 месеца, а прогнозната стойност-96 млн. евро. Санкцията е 25 %, каквато досега не е имало.
1 км от този участък ще струва към 3 млн. евро. До петък 65 фирми са купили тръжни документи. Офертите ще се отварят през януари. Тогава ще се обяви търгът за участъка от Нова Загора до Ямбол. Очаква се договорът за строителството да бъде подписан през юни догодина.

35,6 км отсечка ще струват 108 млн. евро. Участъкът от "Тракия" от Ямбол до Карнобат се оценява на 146 млн. евро. Търгът за 47,6 км се очаква през пролетта. Срокът за строителството е 30 месеца.

Министерството на регионалното развитие съобщи, че е изплатило 13,6 млн. лв. на 46 строителни фирми. Парите са част от просрочените задължения на министерството. Още 9,4 млн. лв. ще се преведет до края на годината.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии