Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

“Корн" Варна създава верига пекарни


Индустриалният производител на хляб, "Корн" АД  Варна започна реализацията на нов бизнес проект, съобщиха от компанията. Това е веригата от пекарни "Лекорния", в които ще се предлагат прясно изпечени земели, хлебчета и закуски. Всички полуфабрикати са производство на "Корн".
 

Компанията разработва концепцията за веригата от пекарни повече от година.Първата пекарна работи вече близо от седмица в Бургас. Тя е разположена в супермаркет "Кауфланд". Плановете на "Корн" са пекарни "Лекорния" да има във всеки новоткриващ се обект на веригата. Малко след отварянето на първата пекарна предстои откриване на обект и в Стара Загора.

В момента продуктовият портфейл на компанията включва пет линии-заводския хляб "Корн", тостерния хляб "Сити Корн", серията специални продукти под името "Матен", земелите Dolce и полуфабрикатите, обединени под марката "Лекорния".
 

Хлебозаводи "Корн" инвестира огромни средства в реализацията на този проект. Производството на заготовките от хляб и земели се произвеждат на нова изцяло автоматизирана производствена линия в Шумен. Преди повече от две години компанията лансира продуктите си от замразени хлебни изделия в търговската мрежа и ХоРеКа (хотели, ресторанти и кафетерии) сектора, а сега започва да развива и бизнеса с пекарни "Лекорния".
 

И в двата сегмента-и при продуктите за търговската мрежа, и при веригата заведения, компанията стъпва на пазар, на който вече има конкуренция, показват наблюденията на специалистите в "Корн". В търговската мрежа конкуренти са продуктите на "Нилана", "Белла" и "Лагард".
 

Хлебозаводите "Корн" са част от базирания във Варна "Агрия груп холдинг" АД. Той обединява фирми, свързани с производството и съхранението на зърно, хляб и хлебни изделия. Дъщерни дружества на "Агрия груп холдинг" са още "Кристера" АД, "Агро" ЕООД - Варна, "Корн К"-Варна. Групата има напълно затворен цикъл-от отглеждането на пшеница на собствени и арендувани земи, до собствени зърнобази, мелница и хлебозаводи.
 

Тенденциите на пазара

 

Според данни на Euromonitor за 2007 г. пазарът хляб в България е около 780 хил. тона, а по цени на дребно се оценява на 735.4 млн. лв. Спрямо данните за 2006 г. количеството на произведения хляб намалява с 2.25 на сто. Това се дължи на намалелите продажби на непакетиран хляб (вкл. производство на пекарни), докато обемът на продажбите на пакетиран (индустриален) хляб е нараснал с 15%.
Според "Хлебозаводи Корн", най-бързо нарастващата категория в рамките на печивата е тази на пакетирания хляб, включително специалния хляб. Една от причините за това е продуктовото развитие на хляба чрез включване на различни добавки в него като ядки, зеленчукови смеси или комбинация от различни видове брашна. На българския пазар преобладават продукти, които се произвеждат в малки индивидуални пекарни или се пакетират по време на покупката
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии