Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

“Комфорт” подписа договор за 85 мил. евро

“Комфорт” подписа договор за 85 мил. евро като главен изпълнител на проекта Grand Mall Varna


28 август 2008 г., София. Г-н Офер Миретцки, Изпълнителен директор на “Оркид Мулти Kомплекс  Варна” ООД, и г-н Леонид Рабинович, Мениджър на проекта, поздравяват спечелилата търга за главен изпълнител на Гранд Мол Варна – фирма “Комфорт” и нейния управител г-н Атанас Костурков. Да отбележат подписването на договора на работната площадка, към господата се присъедини и вице-президентът на “Афкон Индъстрис Груп”, г-н Ницан Ваксман. “Оркид Груп” гласува доверие на консорциума, воден от базраната във Варна компания “Комфорт” в сътрудничество с базираната в Израел компания за механични и електрически системи “Афкон Индъстрис Груп” да построят гиганта Grand Mall Varna. Това ще допринесе също така за осигуряването на повече работни места в морската столица.

Фирма “Комфорт” е на строителния пазар от деветнадесет  години. Дейността на компанията включва строителството на хотели, ресторанти, административни, промишлени и жилищни сгради, реконструкция на архитектурни паметници, модернизации и преустройства. “Комфорт” разполага също и със складова база с автопарк, керамична фабрика, каменоделски, дърводелски и железарски цех, машини и съоръжения, кулокранове, собствена лека и тежка механизация и др.

Десетки са проектите, изпълнени от “Комфорт”,  на територията на гр.Варна, гр.Шумен, к.к. Св.Св. Константин и Елена, к.к. Златни пясъци, к.к. Слънчев бряг, к.к. Чайка, м.Св.Никола и др., обединени от високото качество на изпълнение и модерния дизайн.


“Афкон Индъстрис Груп” отговаря за изграждането на всички инсталации на Grand Mall Varna. Компанията, създадена през 1945 година като дъщерно дружество на гиганта “Шломо Груп”, има дългогодишен опит както на терирорията на Израел, така и в Европа и Африка.

Специализирана в облужването на търговски центрове, хотели, рафинерии, различни заведения за хранене и логистични центрове, “Афкон Индъстрис Груп” е една от най-големите индустриални компании в Израел, обявена за лидер на пазара.

Услугите, които предлага, са в сферата на електромеханиката, мениджмънта на сгради, изграждането и менажирането на системи за сигурност и противопожарна безопасност, паркинг системи, електрически и газови инсталации и други.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grand Mall Varna ще се намира на бул. “Владислав Варненчик”, непосредствено зад автогарата на Варна. Инвестицията в проекта надхвърля 140 милиона евро. Grand Mall Varna ще бъде изграден на 4 нива и ще разполага с повече от 220 магазина. На обща площ от близо 190 хил. кв. м, молът ще предлага голямо разнообразие от места за пазаруване и забавления – кинокомплекс, ресторанти и кафенета, детски кът, места за бързо хранене. Освен за модни дрехи, ще има и магазини за аксесоари, обзавеждане, подаръци, техника, фризьорски услуги, спортен магазини и др. Предвижда се и изграждането на три офис кули, които ще се извисяват над търговските части. Комплексът ще разполага и с подземен паркинг на няколко нива с 1700 места.

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии