Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

“Карфур” се готви да влезе във ВарнаНай-големият търговец на дребно в Европа - френската верига за бързооборотни стоки "Карфур", планира да отвори 4 нови обекта в България през следващата година, съобщиха от компанията. В момента дружеството разполага с един хипермаркет в Бургас, който заработи през март. От компанията не уточняват къде ще бъдат новите магазини. Предполага се, че два от тях ще бъдат в София и Стара Загора, където компанията има обекти в напреднал етап на строителство. Официално се знае и, че компанията се готви да влезе във Варна, Добрич и Плевен, където има подписани договори за наем на помещения в строящите се търговски центрове, "Гранд мол Варна", "Добрич сити център" и "Мол Плевен". В Стара Загора и в София компанията също ще присъства в молове-в "Сити мол" и в мол "Карфур Цариградскo".
 

Междувременно от компанията съобщиха и за промяна във висшето ръководство на българския филиал. За главен изпълнителен директор на "Карфур България" е назначен Лоран Бендавид, който досега е заемал мениджърски позиции в бразилския клон на групата. Преди това той е работил и във френския и мексиканския филиал на компанията. Предшественикът му Жан Антоан пък ще оглави "Карфур Полша". Бендавид съобщи, че основната му цел е да осъществи стратегията на групата в България, която предвижда "разширяване на присъствието в основните градове на страната".
 

"Карфур" е най-голямата верига за бързооборотни стоки в Европа и втората най-голяма в света след американската "Уол-Март". Тя притежава над 15 хил. магазина в 32 държави, в които са заети повече от 490 хил. служители. В групата "Карфур" има магазини от различни формати - хипермакети, супермаркети, магазини с намаления (т.нар. дискаунтъри), обекти от типа "кеш енд кери", т.нар. удобни магазини. Оборотът на групата е 96,7 млрд. евро за миналата година. За 2009 г. "Карфур" очаква намаление на приходите от около 10 на сто заради глобалната криза.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии