Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Живот след бирата. Палата от стари бирени каси

 

У нас фразата "бирария", означава нещо като набързо създадено място за пиене на алкохол. Но в Брюксел, нещата стоят доста по-различно. Там наскоро бе построен павилионът Intoxicating Pavilion, който е изработен от 33 хиляди стари жълти каси от бира. И трябва да се отбележи, че тази уникална конструкция не се използва като кръчма, а като изложбена зала.

 

 

Тази палата, е твърде значима не само за Брюксел, но и за целия свят. Тя е разположена в подножието на известната скулптура Атомиум, създадена за Световното изложение през 1958 година. Преди петдесет години, тя символизираше желанието на човечеството да опознае атома и да развива атомните технологии.

 

 

 

Но новия павилион символизира един от сегашните стремежи на цивилизацията - повторната употреба на материалите. В този случай става дума за стари каси за бирени бутилки. За целта са били използвани 33 хиляди стари каси с жълт цвят. И резултатът е налице – павилион, където могат да се състоят изложби, презентации, концерти и други културни събития.

 

 

В тази сграда има много естествена светлина и различни архитектурни форми. Последното е основна заслуга на архитектурната компания SHSH. Те са искали да докажат, че дори от такъв , меко казано странен материал, може да се създаде пълноценна и сложна архитектурна конструкция, където има колони, арки, дори и купол.

 

 

Алкохолната палата е продължение на традицията на създаване на архитектурни конструкции от стари бирени каси. В германския град Магдебург, наскоро бе построено читалище от стари бирени каси, а ето, че в Брюксел бе изграден цял изложбен павилион.

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии