Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: Жилищна сграда Лесо, град Стара Загора

 

 

инвеститор:
Лесо Инвест ООД

 

архитект:
Арх. Банко Банов, Архитектурно бюро Авангард

 

изпълнител:
ЛЕСО ИНВЕСТ ООД

 

конструктор:
инж.Румен Драганов, Респект 93 ООД

 

адрес:
Стара Загора, ул. Митрополит Методи Кусев №41

               

 

Жилищна сграда ЛЕСО

 

Обектът представлява седеметажна жилищна сграда с подземни гаражи и обекти за стопанска дейност – магазини и офиси. Сградата е разположена в централната част на Стара Загора, на югозападния ъгъл на две емблематични за града улици – бул.”Митрополит Методи Кусев” и ул. „Васил Левски”, в непосредствена близост със сграда-паметник на културата от местно значение. Тъй като попада в археологическия резерват „Августа Траяна – Верея”, преди започването на строителството са извършени археологически разкопки и проектната документация е съгласувана с НИПК.

 

Архитектурния проект е изработен в духа на постмодернизма, като е потърсено подходящо вписване в околната среда и оформяне на цялостен ансамбъл .
Подходът за подземните гаражи е осъществен посредством рампа от страната на улица „Железни врата”, а двата жилищни входа са предвидени от страната на ул. „Васил Левски”.

 

Сградата се състои от подземен етаж с гаражи и мазета, приземен етаж с магазини и офиси и шест жилищни етажа. Обособени са два самостоятелни жилищни входа, разделящи на сектор А и сектор Б жилищната част. Апартаментите в сградата имат различна квадратура от едностайни до петстайни апартаменти за задоволяване на различните потребности на живущите. Осигурена е достъпна среда за инвалиди. Обитателите на горните етажи могат да се насладят на красивата гледка към парк „Аязмото”.

 

Фасадата на сградата е изпълнена с топлоизолационна система от 6 см експандиран пенополистирол „Далматина” на немската фирма CAPAROL и силиконови мазилки на същата фирма. Използвани са висококачествените лепила и материали на фирма Ardex.

 

Остъклението на стълбището и приземния етаж са изпълнени с фасадни алуминиеви профили на ЕТЕМ с цвят „сахара найт” и стъклопакет с ENERGY стъкло. Дограмата на жилищните етажи е изпълнена с петкамерна PVC дограма на SHUCO с цвят венге. Приземния етаж е облицован с черен гранит. Общите части на сградата са луксозно изпълнени с гранитна облицовка и парапет от неръждаема стомана и инокс. В отделни зони са използвани системи за сухо строителство на Knauf. За апартаментите са предвидени блиндирани входни врати с естествен фурнир и луксозни интериорни врати.

 

Сградата е газифицирана и в нея са предвидени всички видове инсталации, необходими за съвременното жилище, видеодомофони и СОТ. Осигурено е и подгряване на откритата автомобилна рампа за подземните гаражи.

 

Извършено е цялостно благоустрояване и озеленяване на пространствата около сградата.

 

При проектирането и построяването на сградата са спазени всички законови и нормативни разпоредби.

 

За цялостното реализиране на проекта са използвани и съвместени добрите традиции и модерните технологии с цел постигане на оптимален комфорт на обитателите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии