Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилища в Европа на цената на гараж

Замисляли ли сте се, къде в Европа може да се закупи жилище за 5 000 евро или хайде за 15 000 евро, ако са помогнали  приятели и близки. Порталът „Имот Днес” (собственост на Танграм рекламна агенция Варна) поразучи оттук, оттам в кои страни има такива реални предложения. Без да се забиваме към държавите, които са като „джунгла” на политическата карта на света, и където 5 000 евро са баснословна сума, има едно десетина развити държави в света, където до 15 000 евро, може да се закупи жилищен имот. Това са: Турция, Египет, САЩ, Италия, Латвия, Литва, България, Естония, Чехия и Германия. Ето как стоят нещата в България и още няколко страни в Европа.

  
  
БЪЛГАРИЯ 
  
 
Най-евтините оферти се намират в част от български села, където за тези пари може да се купи цяла къща. Разбира се, най-вероятно тази къща ще има нужда от ремонт, тоалетната ще е на двора, а морето ще е най-малко на няколко часа път с кола.  
  
 
Друг вариант е едно малко студио в „Слънчев бряг”, но да не си помисли някой, че сутрин ще излезе от студиото и ще се озове на плажа да диша йодни пари. За тези пари, това студио ще е в най-добрия случай само на няколко километра от морето. За същите пари можете да закупите и скромен апартамент в планината. Но като цяло в България, колкото се отива по-близа до морето или до столицата, цените все повече и повече нарастват. 
 
ЕСТОНИЯ 
  
 
За тези пари, съвсем реална възможност е закупуването на малък апартамент в граничните райони с Русия. Климатът тук не се отличава много от Москва и Санкт Петербург, а местното население като по правило е рускоезично и част от тези хора дори не знаят естонски. С една дума за малко пари, човек може да има жилище в Естония, а в същото време да е все едно в Русия. 
    
 
ГЕРМАНИЯ 
  
 
За  5 - 15  хиляди евро, можете да си купите годен за живеене апартамент в не най-добрата част на Германия. При успешни действия на пазара, апартамента може да се даде под наем, тъй като наемния пазар в Германия е традиционно на доста високо ниво. Сигурността и доброто местоположение на Германия (все пак е в центъра на Европа) е много важно за бизнеспътници, а те не всички са с големи финансови възможности. 
  
 
Ако се вгледаме по региони, в днешно време за тези пари може да се закупи едностаен или двустаен апартамент с малка квадратура в малките градове в Източна Германия (в провинциите Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия), както и на някои места в западногерманските провинции: Бавария, Баден-Вюртемберг и Долна Саксония. 
  
 
ЧЕХИЯ 
 
Евтини имоти в Чехия се предлагат предимно в курортният град Теплице. Основните фактори за ниските цени в този град са: разстоянието от Прага, безработицата и кооперативната форма на собственост. Тази форма на собственост означава, че клиентите могат да купят само дял в кооперация, а не самият имот. Освен това в уставите на някои кооперации се забранява покупката на дялове от фирми или чужденци. Кооперативните, както и държавните жилища могат да се приватизират, но проблемът е, че при кооперациите решенията се взимат от общото събрание на член кооператорите. Така, че процесът на приватизация може да се забави, тъй като това решение за да бъде регистрирано, трябва да е взето от абсолютно всички членове. 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Петров: 2014-07-24 10:49:50 |

За тази цена в Европа може да се купи Каравана, която не може да се ползва,защото е изхвърлена, но може да се ремонтира в България.В Апартаментите, за които пишете , намиращи се в Източна Германия например, трябва да вложите още поне 30-40000 евро, за да може да се обитават законно. Има имоти по- евтини от 5000 евро, но за да се ремонтира трябва да се вложат минимум 150000 евро, които средностатистическия немец /работник/ плаща винаги за такова жилище.Всичко привидно евтино в Германия в последствие се оказва много скъпо.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии