Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Заповеди за продажба на имоти на бившия областен на Добрич са обявени за нищожни

Административният съд в Добрич обяви за нищожни заповедите на бившия областен управител Ердинч Хаджиев за определяне на търговски дружества като купувачи на четири държавни имота по брегоукрепителното съоръжение между Балчик и курортен комплекс "Албена", съобщи БТА.

 

До това решение се стигна, след като Окръжната прокуратура в Добрич, поиска от съда сделките с „Ей Пи Инвест 09“ ООД-София и "Сезони" ЕООД-Търговище за четирите парцела с площ по 10 636 кв. метра да бъдат развалени.

 

Съдът реши, че имотите не могат да бъдат предмет на разпоредителни сделки, тъй като попадат в брегоукрепителното съоръжение, което е отвоювана територия от Черно море и е изключителна държавна собственост. Това означава, че бившият областен управител на Област Добрич, е издал административен акт при грубо нарушение на материалния закон, се посочва в мотивите на съда.

 

Малко по-рано тази година, Административният съд в Добрич, обяви за нищожни заповеди на бившия областен управител за продажбата на други два държавни имота на "Балчик Плаза" ООД-Варна и "Ренкон" ООД-София. Двете фирми също са придобили земя с площ по 10 636 кв. метра на брегоукрепителното съоръжение.

 

Допълнителна информация.

 

Брегоукрепителното съоръжение или така наречената дамба е изградена в акваторията на Черно море на площ от около 150 декара. Обектът е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по договор с Европейската инвестиционна банка.

 

Окръжната прокуратура в Добрич протестира пред Административния съд заповедите на бившия областен управител Ердинч Хаджиев, за продажбата на общо осем имота. За тези сделки се водят и досъдебни производства.

 

Ердинч Хаджиев бе задържан под стража на 4 март по обвинение за незаконна продажба на друг държавен имот намиращ се край Шабленския фар.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии