Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Забрана за продажба на жилища на зелено в Украйна

 "Украинские новости" съобщи за намеренията на украинското правителство да въведе забрана за продажба по така познатата схема в България и в частност Варна - "на зелено". Този вид сделки се характеризират със сключване на предварителен договор на начален етап.

 Има случаи, в които се сключват предварителни сделки с частични плащания още на етап проект на хартия, без да са извършени дори изкопни работи по бъдещата сграда.Проблема в Украйна е доста по-различен от ситуацията във Варна. Там всъщност се случва това, което преживяхме още преди 15 г. , когато строителните фирми усетиха "глада" за нови жилища и се заеха с тяхното строителство. Огромния ръст и инфлация, доведоха до фалита на строителни фирми и практически техните клиенти останаха с празни ръце.

 

Имаше и късметлии, които получиха сгради с известна степен на завършеност и за няколко години, успяха да придобият Акт 16. И до днес има сгради от този период, които са обитавани от клошари.Това сравнение с Украйна правим не за да всяваме паника на пазара на имоти, а напротив - да сравним събитията и да се убедим, че всъщност бизнеса с имоти във Варна е достигнал стабилни нива и въпреки спада, от два месеца се наблюдава раздвижване.

 

Напротив - мерките в Украйна показват несигурност и нестабилност и въвеждайки ги - правителството се опитва да спре изсмукването на капитали от гражданите.

Има знаци, че част от капиталите се насочват и към България и основно по Българското крайбрежие - район, традиционно предпочитан за инвестиции от Руски и Украински предприемачи.

 

Според екипа на imotdnes.com - въпрос на месеци е пазара във Варна да се раздвижи още повече.

Правителството на Украйна възнамерява да спре централните инвестиции в строителния бизнес, като финансира само обектите за европейското първенство по футбол през 2012 г.

 

Ивайло Манахов


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии