Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

За 10 минути ще получаваме пари от чужбина или ще изпращаме за там по пощата

По пощата ще може да получаваме пари от чужбина и да изпращаме суми до близките си зад граница. В пощенските станции ще се получават суми, които емигрантите изпращат на семействата си в България. Пощенските преводи на пари не само до всеки град в България, но и до чужбина ще стават само за 10 минути. Това ще стане през първите месеци на 2010 г., когато "Български пощи" ЕАД включи в услугите си експресен електронен запис за България и чужбина.

Ако закъсаме с колата на пътя за морето, за 10 минути ще можем да пари с експресен електронен запис от София, Берлин или друг град в Европа. Сумата ще ни бъде изплатена в най-близката поща в Пловдив, Стара Загора или в друго селище, ако тя е включена в автоматизираната електронна система на "Български пощи". Експресните електронни пощенски парични преводи вече са в процес на изпитания. Всичко, което ще направи компанията по-конкурентна - парични преводи, международни парични преводи или електронни записи, е на дневен ред, каза за "Стандарт" изпълнителният директор на"Български пощи" Милен Керемедчиев. Досега паричните записи се изпращаха чрез телеграма или чрез БТК по телефона. Сега това ще става онлайн. "Български пощи" ще става пазарно ориентирана компания. В момента се прави преглед на всички 1200 договора с фирми и частни пощенски оператори, които новото ръководство заварило.

Неизгодните договори ще бъдат прекратени и ще бъдат сключени нови на пазарен принцип, заяви Керемедчиев. Анализът на един от тях показал, че "Български пощи" получават 4,10 лева за услуга, която им струва 40 лв. За около месец, откакто Керемидчиев пое управлението на пощите, са сключени пет нови договора с големи фирми, така че клиентите им да може да плащат в пощенските клонове в страната. ЕВН например закрива касите си в Южна България и хората ще плащат сметките си за тока в пощенските клонове. Пощите поемат и регистрацията на предплатените карти на мобилните оператори М-тел, Глобул и Виваком.
 

Структурната реформа в "Български пощи" вече се състоя в Централното управление. Предстои 28-те районни поделения да се преструктурират в 7 регионални управления. Първо ще бъде изпълнен пилотен проект само за едно регионално поделение, за да се види как ще се отрази на работата. Ако има проблеми, няма да се прави в другите поделения, обясни новият шеф на пощите. Навлизането на чужди инвеститори също няма да стане по начина, по който е планирало предишното ръководство на компанията - чрез отделяне на 5 дружества от "Български пощи" и след това търсене на инвеститори. Ще тръгнем по обратния път - първо ще търсим инвеститори и когато ги намерим, ще се извади съответната дейност в отделно дружество и ще се обяви процедура за 49% от дейността, обясни Милен Керемедчиев. Ще се предлага дейност, а не недвижима собственост, която държавата ще си запази.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии