Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотели 2010: Гранд хотел и Спа Приморец, град Бургас

 

 

инвеститор:
Булгариен директ Райзен ЕООД

 

архитект:
Пана Дизайн и архитектура, арх. Люцканова

 

изпълнител:
Кредо Г-4

 

конструктор:
инж. Станчо Радев

 

адрес:
Бургас, Ал. Батенберг 2

               

 

Петзвездния Гранд Хотел и СПА „Приморец”, е емблематичен за град Бургас, познат на поколения бургазлии ,като представителния хотел на града. Изключителното местоположение на сградата - непосредствено до морската градина, го прави подходящо място за релаксация и обслужване във всяка сфера на обществения живот, провеждане на национални и международни, културни и търговски прояви.

 

Целта на Инвеститора и архитекта беше да създадат съвременен ,функционално модерен комплекс, с визия напомняща градската архитектура на първата половина от миналия век, която в същината си демонстрира майсторство в детайла. Визията на сградата удовлетворява носталгията на бургазлии по времето ,когато с много майсторлък и търпение сградите са получавали собствен уникален образ.

 

При строителството на сградата, освен задължителното изграждане на колони и земетръсни шайби е използвана и нова антиземетръсна технология за укрепване на бетоновите плочи със силиконови нишки. Използвана е изолация Baumit, дограмата на хотелския комплекс е с марка „Rehau”, мраморните настилки са внос от Индия, цялата климатизация на хотела е Daikin, покривите са медни, а парапетите са чугунови. Хотелът разполага със 147 стаи, с подземен паркинг, отделнен вход за конферентния и ресторантския блок. Към комплекса принадлежи и т.нар. апарт хаус, който съдържа 12 апартамента, предназначени за отдаване под наем на специалисти, служебно пребиваващи в града за по-продължителен период от време. Сградата разполага и с офис част, състоящ се от 12 първокласни офиса, напълно оборудвани за реализиране на бизнес дейност.

 

Интересното в разположението на вътрешността на сградата е, че тя разполага с елегантна рецепция, лоби бар с тераса към външния басейн и 2 ресторанта с VIP зали към тях, предназначени за гостите на хотела, за работни срещи или за малки тържества. А-la-carte ресторант „Салини” изкушава апетита с великолепни Средиземноморски ястия. Издържана орнаментика, преливаща в златни нюанси, съчетава класическата елегантност с духа на Малкия Ермитаж - това е ресторант „Приморец”, на чиято превъзходна кухня могат да се насладят и гостите на Бургас.

 

Ретро образа на сградата е съчетан със съвременни строителни технологии и материали. Функционално, сградата предоставя на своите гости конфорт и удобства в уникален ,модерен спа центъра с размер 3000кв.м. с покрит и открит плувен басейн;
Лечебен спа и уелнесцентър е предназначен както за гостите на хотела, така и за външни гости, за което е предвиден втори вход с фоайе и рецепция в южната част на комплекса и включва закрит басейн 150 кв.м., 8 кабинета, зона за водни процедури, сауни, фитнес зала, фризьорски и козметичен салони, лекарски кабинет, зони за релакс, стая за лечебна гимнастика и много други…….

 

Главните входове на комплекса и достъпа с кола е от към града .Под предния двор е изграден подземен паркинг за 48 коли. Дворното просранство на комплекса към морето е решено така ,че да се слива с алеиите и заленината на морската градина. Има голям плувен басейн с места за релакс и летен бар.

 

С оглед улесняване на строителството , реконструкция и адаптиране на част от съществуващата сграда към целия хотелския комплекс ,сградата се разделя на пет тела, разделени с деформационни фуги.

 

Достъпа до обекта и вътрешните комуникации са обезпечени с рампи, дублиращи стъпалата и технически съоражения необходими за преодоляване на местата с денивилация.

 

Хотел „Приморец” се превръща в модерен многофункционален комплекс като осигорява на гостите си обслужване в модерна достъпна среда , с изискан дизайн ,комфорт и уют.

 

ХОТЕЛА РАЗПОЛАГА С 106 СТАИ и 41 АПАРТАМЕНТА.
ОБЩО 296 ЛЕГЛА.
Инвестицията 15 млн. евро.

 

ПЛОЩ НА УПИ – 6855 кв.м
ЗП – 4514 кв.м
РЗП – 25326 кв.м

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии