Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ВиК Варна - изкуството да се крадат пари от абонатите

- Какво кара един строител да скрие от бъдещите си клиенти, че сградата е на септична яма?

- Какво кара служител на ВиК Варна (Водоснабдяване и канализация Варна) да огледа сграда във Варна преди да бъде пусната в експлоатация, да не забележи, че тръбата за мръсна вода се изтича в септична яма?

- Как ВиК Варна разрешават на строител да въведе сграда в експлоатация преди да е свързан към канализацията за отпадни води?

- Защо ВиК Варна прибират пари за услуги, които не се ползват от абоната?


Бедните руснаци - убеждават ги да купуват имоти в най-престижния район на Варна - Почивка, Бриз....даже не предполагат, че за парите, които ще платят - получават вместо нормална канализация - септична яма.


Много българи също узнават в последната минута или след като са купили имота, че всъщност канализация няма, а мръсните води се изливат до или пред сградата в така наречените септични ями.


Септичните ями са основен фактор за свлачищата в района на Почивка. Сградите са построени на склон, а септичните ями отдават водата в почвата и така се създава насищане с вода и пластовете стават подвижни.

 

Знайни и незнайни строители крият, мажат и лъжат, че сгради се издават със септична яма и купувачът става заложник на фекалките/лайнярките.

 

Наше разследване разкри схема, която мирише на измама и отходни води.

 

За какво иде реч?


Сграда се пуска в експлоатация и служител на ВиК пропуска малката подробност, че тръбата за отходни врати не е вързана към мръсния канал на ВиК Варна, а отива в септична яма.


Къде е измамата и кражбата ли?


Абонатът започва редовно да плаща освен консумираната чиста вода и така наречената "Такса канал" и "Такса пречистена вода".

Малката подробност е, че когато абонатът е на септична яма, той почиства със собствени средства и усилия септичната яма.


Лично се убедихме, че таксата на фекалките започва от 10 лв. на кубик. Сами преценете за какво иде реч. ВиК прибира всеки месец такса мръсен канал около 0.70 лв. на кубик, за които всъщност реална услуга не е извършена.


Отделно абонатът плаща и на фекалката 10 лв. на кубик.


Няма как по друг начин да се определи тази практика освен кражба. Практиката може да се квалифицира освен като кражба и като изнудване, защото абонатът започва да плаща като от него е скрита истината и ако не плаща ще му бъде пломбиран водомера.

 

Ивайло Манахов
Танграм рекламна агенция Варна


Очаквайте статия на тема: Защо монополистът ВиК Варна рекламира услугите си - исипвайки пари в определени сайтове....

 

Докато проучвахме проблема забелязахме, че във всички стаи, които посетихме - стои или календар или снимка на представители на Политическа партия ГЕРБ.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии