Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна: Ремонтират и разширяват делфинариума

Компанията "Феста холдинг", собственик на варненския делфинариум е планирала разширение на съоръжението. Това каза регионалният мениджър на "Феста холдинг" АД, Васил Василев. В момента в делфинариума се отглеждат 6 делфина-2 мъжки и 4 женски.

Новото крило на атракцията ще се намира в отделна сграда, свързана с досегашната конструкция с топла връзка. В строителството ще бъдат вложени над 2 млн. Евро, съобщиха от компанията.

Новата част на делфинариума във Варна ще бъде изграден върху терен от 2700 кв.м. В проекта са включени два открити и два закрити басейни. Предвидени са един санитарно–родилен и един резервен. След приключване на преустройството в атракцията ще бъдат включени и два тюлена, които също ще разполагат със собствен басейн. Проектът предвижда също специална сцена, музей и мултифункционална зала за научни и образователни проекти.

Планирано е да бъде подменена облицовката на басейните, да се сменят седалките за зрителите, да се оправят покривът и подът на сградата.

Ремонтът не може да се прави в присъствието на делфините, коментира Василев. По думите му животните реагират негативно на всеки по-силен звук и е изключено да се ползват машини в тяхно присъствие. За това първо ще бъде направен новият басейн, където ще бъдат преместени.

За последните 4 години в делфинариума са вложени над 2 млн. лв. Подменени са всички жизненоважни инсталации за доставка, обработка и пречистване на водата. Сградата вече е напълно климатизирана, в съответствие с биологичните изисквания за оптимален режим на живот на делфините.

Делфинариумът във Варна е открит на 11 август 1984 г. и до ден днешен е един от символите не само на града, а и на българския туризъм. Уникалното за тази част на Европа съоръжение разполага с 1134 места. През 1999г., делфинариумътт става собственост на Феста холдинг АД. Всяка година атракцията се посещава от почти 200 000 зрители, 70% от които чужди туристи.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии