Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна: Държавата започва дело срещу хотел вдигнат от Георги Велчев
"Ще предприемем необходимите действия по отношение на собствеността на хотел "Хелиос", по-известен като "хотела на братя Велчеви". Започваме дело, тъй като обектът е построен на държавна земя", заяви вчера губернаторът на Варна Данчо Симеонов.

Хотелът в комплекс "Златни пясъци" бе вдигнат по време на мандата на НДСВ и ДПС, когато финансов министър бе Милен Велчев. Според публикации в медиите единият от собствениците тогава е бил братът на финансиста-Георги Велчев. Чрез фирмата "Краун хотелс", в която има дял, Георги Велчев взема от Икономическия университет-Варна две стари общежития в курорта срещу обещанието да вдигне друга сграда на вуза, която ще се ползва от Колежа по туризъм. Фирмата придобива терена, вдига луксозен хотел, но не изгражда сграда за колежа.

Юристът на областната администрация във Варна Кристиян Богоев заяви, че държавата претендира за земята, върху която е вдигнат хотела. Не било ясно дали делото ще бъде заведено срещу "Краун хотелс", тъй като не се знае на кого точно в момента са терените. Ако държавата спечели делото, ще претендира и за съсобственост в хотела. От своя страна Икономическият университет също съди "Краун хотелс".

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии