Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Туристите с деца се чувстват добре в България за разлика от местните жители


През последните години България все повече попада в заглавията на световните медии, и то по не особено приятни поводи.  Първо, някои от големите европейски държави засега не желаят България да бъде приета в Шенгенската зона. Една от причините които се изтъкват е, че условията за живот на семействата с деца са едни от най-лошите от страните членки на ЕС (това се отнася най-вече за самите български граждани).

 

Според проучване, проведено от британския фонд British Relationships Foundation, ниското обезщетение за грижи към децата, лошите условия на живот и нестабилна икономика принуждава българските семейства живеят в постоянно напрежение.
 

 

63,4% от семействата в България не могат да свържат двата края, твърдят авторите на изследването. Всеки пети жител на България счита, че в рамките на следващите шест месеца може да се загуби работата си.
 

 

Освен това в България (както и в Кипър, Австрия, Словения и Гърция) повече от 5% от домакинствата, които отглеждат деца са с невероятно високо дълговото бреме, което може да ги доведе до ръба на фалита.
 

 

3,85% от децата в България се раждат от момичета на възраст между 15-19 години. Това е най-високият показател в Европа.
 

 

На последно място, българските семейства плащат повече от всеки друг в ЕС за потребление на енергия (по-напред по този показател са само Швеция и Унгария), се казва в изследването.

 

Подготвил:

Петко Литов

Танграм рекламна агенция Варна
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии