Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Съвети към купувачите на имоти от Варна

                                          .

Сега е най-удобният момент за купуване на жилище. Такива са съветите на брокери и банкери. Наистина на пазара има изгодни предложения. Но има и съмнения, че с такива призиви играчите искат да раздвижат пазара и да стимулират купувачите.

Обобщавайки много информация достигнахме до следните заключения:

- Моментът е подходящ за закупуване на имоти. Има избор на качествени имоти, цените са изгодни, особенно при сравнение с цените в останалите страни от Централна и Източна Европа. Но се очаква в бъдеще да се покачват. Освен това инвестицията в имот е дългосрочна и би предпазила спестяванията ни от негативното влияние на инфлацията.

- Сигнал да купуваме е и факта, че през април-май брокерите като цяло регистрираха повече сделки с имоти. Това оживление неминуемо ще успокои цените и те ще тръгнат нагоре.

- Предупреждаваме тези които чакат цените да падат още, че това може и да не се състои. Оживлението на пазара донякъде подсказва това.
Но в крайна сметка, всеки сам си преценя кога е най-добрият момент за покупка и дали изобщо ще прави такава.

- Ако не искате да поемате риск, купувайте имот в, или около Варна, където имоти за живеене винаги ще се търсят.

- Консултирайте се с брокери. Те ще ви подскажат кога цените са стигнали дъното.

- Правете реална оценнка на финансовите си възможности. По време на криза можете да си купите по голямо от нужното ви жилище, но не забравяйте, че в бъдеще ще имате по-високи постянни разходи за подръжка, данъци и др.

- Търсете имоти чийто оферти са под пазарната цена, колкото и да е трудно нейното определяне по време на криза. Такива и то качествени имоти се предлагат най-вече при спешна нужда от пари.

- Когато решите, че харесвате имота, направете всичко възможно да договорите най-добрата отстъпка. В офертите си продавачите винаги оставят резерв, който да свалят при преговори. Трябва обаче да опитате да получите и допълнителна отстъпка. За целта демонстрирайте, че сте сериозен купувач, със сериозни намерения и добри познания върху имота. Но не желаете да закупите имота на обявената цена, защото сте научили за някои негови негативи в общата му характеристика. В такъв случай ще трябва предварително да сте проучили имота и неговата история.

- Един от най-важните съвети е. Купувайте качествени имоти. Не се подлъгвайте по имоти с ниски цени. При криза най-бързо и най-много падат цените на некачествините имоти и на тези с лошо местоположение.

- В криза цените на имотите са най-ниски, но и бъдещето е несигурно. Затова купувайте само ако имате нужда или пък сте достатъчно обезпечени за да купите без нужда.


- В заключение. По време на криза не е препорачителна покупка „на зелено”. Независимо от по-ниските цени. Поради ограничените ресурси е възможно строителният предприемач да не може да завърши сградата. Но ако желаете точно такъв вид инвестиция, проучете предприемача, изгответе безупречен договор и започнете изплащането с максимално ниска вноска. Най-добре е да поискате да платите по-голямата част от сумата, при по-напреднал стадий на строителството.Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии