Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Спешно продават хотели по Черноморието


Фондът „Сигма кепитъл” продава хотелите и имотите си по българското Черноморие. Желаната сума е поне 90 милиона евро.
Информиран източник съобщи, че финансовият фонд „Сигма кепитъл”, в който участва и Георги Велчев, брат на бившия финансов министър от правителството на Сакскобурготски Милен Велчев, продава хотелиерския си бизнес у нас.
“Всеки продава на някаква цена. Ако има кой да плати 90 милиона сега и още 85 милиона с дългосрочен кредит, или общо 175 милиона, защо да не бъдат продадени!? Но не съм чул такива пари да се предлагат в тая криза...               Та сигурно ще им се наложи още да се занимават с този бизнес”, споделя запознат с вероятната сделка.
Дейността на „Сигма Кепитъл” стана обществено достояние, когато през далечната 2003 г. в медиите плъзна информация за скандална приватизация на имоти между Несебър и Равда, случила се с протекциите на Милен Велчев.
36 декара безценни плажове недалеч от Слънчев бряг бяха отцепени и върху тях поникнаха три хотела.

Прокуратурата обаче, не намери нищо нередно в сделката и не се намеси. Този комплекс се оказа един от четирите на “Sigma Capital Hospitality, Leisure and Tourism Holding Company S.A., създадена през 2002 в Люксембург. Братът на Милен Велчев е един от директорите и основателите на компанията. Другите проекти на фирмата са в Златни пясъци, Слънчев бряг и на мястото на бившия къмпинг „Луна”.

С най-скандална слава може да се похвали хотелския гигант “Ермитаж”
в Златни пясъци. През септември 2004 г. имената на “Сигма”, Георги Велчев и “Гранд Хотел Ермитаж” бяха замесени в неприятен скандал с нелегален внос на валута и арест. Съдружникът на Георги Велчев, украинецът Александър Василиев, е задържан на летище “Варна” при опит да внесе 400 000 евро. Той е персонален представител на уважаван акционер на “Сигма Кепитъл”, един от мениджърите, които управляват инвестициите на една от най-големите руски фондации. Такива разяснения  дава  Георги Велчев в интервю за “168 часа”. Кои са акционерите на “Сигма” е строго пазена тайна.

Източник: Bulgaria News

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии