Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

София: Подготвят се търгове за мащабно преасфалтиране на улици

Столичната община ще обяви шест обществени поръчки за преасфалтирането на улиците в София. Това съобщи зам.-кметът Минко Герджиков на среща със 70 бизнесмени, организирана от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). От кметството са решили да разделят столицата на шест зони, които да се ремонтират от различни строителни фирми. Изпълнителите ще бъдат избрани при провеждане на процедури за обществени поръчки. За тези дейности ще бъдат заделени 60 млн. лв. от бюджета на София за 2010 година. На същия принцип ще бъде отдадено на търг и почистването на столичните улици, които отново ще бъдат обособени в шест зони. За спечелилите конкурсите фирми са предвидени 60 млн. лева.

Около 1,2 млрд. лева ще е бюджетът на София за следващата, 2010 година, съобщи още Герджиков. Близо 300 млн. лв. от средствата ще бъдат осигурени от оперативни програми, 166 млн. лв. - от заеми, и 115 млн. лв. - от собствени приходи. По този начин бюджетът за 2010 г. ще е с около 100 млн. лв. повече от този през 2009 година. До дни той трябва да бъде обсъден и от Столичния общински съвет. Според експерти основните рискове пред постигането на финансовата рамка са свързани с намаляващите приходи от издаването на строителни разрешителни.
 

Сред приоритетите на общината за 2010 г. са изграждането на паркинги, метрото, заводът за отпадъци и ВиК мрежата на София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която също участва в срещата. Очаква се през следващата година да бъдат осигурени още 2500 паркоместа в столицата. Те ще се намират в трите паркинга, които в момента се строят на бул. „Цариградско шосе“, при метростанциите на Софийския университет и на бул. „Черни връх“ в местността „Кръста“. „Столичната община е най-надеждният платец в сравнение с държавните институции и останалите кметства. Задълженията ни към бизнеса са най-малко и се надяваме до края на месеца да се разплатим с фирмите“, обеща на предприемачите Фандъкова.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии