Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Скрит в скалите. Изключителен ресторант за азиатска кухня Fou Zoo в Братислава, Словакия

 

Fou Zoo е изключителен ресторант за азиатска кухня, който бе построен в Братислава (Словакия), по проект на архитектурното студио SAD Architects. Основната задача която клиента е поставил на архитектите е била създаването на интериор, който да бъде абсолютно противоположен  на градската среда която е около ресторанта.

 

 

Оказало се, че интерпретация на японска Дзен градина ще е най-добрия начин за постигане на целта. Затова концепцията за интериора в ресторанта се основава на  камъни, дървета и други естествени материали и изображения.

 

 

Доминиращата особеност на интериора са извитите вертикални дървени летви, разположени по периметъра на помещенията и около прозорците. Този елемент на декора служи като "филтър", който крие от очите на посетителите видът на околната градска действителност, която няма нищо общо с ресторанта.

 

 

Изкривените дървени дъски, ограничават проникването на естествена светлина в залата, поради това дневната светлина се превръща в интересен елемент, който прави  атмосферата уютна, спомага за зониране на пространството и подчертава декора.

 

 

Основната част на залата е украсена от два речни „камъка”. Един от "камъните" се използва като място за приготвяне на напитки, включително за изискани методи за приготвяне на чай. Вторият "камък" е предназначен за приготвяне на суши. Обзавеждането се допълва от три екзотични дървета във високи саксии. Всяко дърво се намира под насочен към него източник на светлина и се явява център на група от маси за посетители.

 

 

В задната част на ресторанта са тоалетните, които изглеждат изключително обемисти, благодарение на умелото използване на огледални повърхности, редуващи се с черни фрагменти от изкуствен камък с инкрустации от малки камъчета.

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии